söndag 25 mars 2012

För dyrt att ha framförhållning

Vi har börjat försöka göra som alla andra duktiga Svenssons och planera middag för hela veckan och storhandla på söndagen. När det väl kommer till kritan går det käpprätt ät det där varma stället.

Förra veckan hade jag planerat något med kassler och skinka som av någon anledning inte blev av. I veckan som var hade jag bestämt att vi skulle göra rullader. Men på tisdagen bestämdes att vi skulle spontant åka och handla och sköt upp tisdagsmaten en dag. Den var viktig för det var sonens matdag då han bestämt meny och skulle laga maten. Därför fick han laga maten på onsdagen istället. Torsdagen var dotterns matdag och fredag är det pizza. Lördagen ställde jag mig och skulle göra rullader. Då var lövbiffen för gammal.


I morse hittade jag skinkan som också var gammal. Den var dock inte dålig än så det får bli någon mat med skinka idag. Vi har åter igen bestämt oss för att förkasta denna vansinniga ide om planering.

3 kommentarer:

 1. Annars är ju grejen med en planering att man HÅLLER sig till den. Och om man nu byter dag kollar utgångsdatum NOGA och fryser ner om det behövs. Klant. ;)

  SvaraRadera
 2. Hålla sig till planeringen, planera in barnens matdagar och frysa in.

  Här kastas enbart chips och kakor när det inte blir uppätet och vi handlar på söndagar och bara på söndagar när vi håller oss till en veckoplanering. Det fungerar finfint.

  Då behöver man inte kasta och man behöver inte krångla och man behöver inte handla vareviga dag. Dessutom är det lättare att vara nyttig om man önskar det.

  SvaraRadera
 3. Ja, det är ju precis så jag vill ha det men det blir liksom inte så. Familjen är för spontan för det och istället för att komma på hur vi ska lösa det förkastas det som ett idiotiskt förslag när något som det som hände här händer.

  SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive