söndag 12 februari 2012

Hur jag firade min treeeschhhhhugosjuårsdag

Eftersom jag är en chokladtokig människa så tyckte jag att det vore ett mycket trevligt tema att utfodra alla mina gäster med just choklad. Istället för vanliga små chokladkakor valde jag att göra tre olika sorters chokladpraliner att bjuda på. Det var populärt. Från vänster har vi enkla chokladpraliner som var mycket omtyckta. Speciellt av en liten gosse som led at diabetes som frågade skyggt om han kunde ta en till och om det kanske vore något det kunde göra hemma. Han klarade visst av två trots den höga socker- och fetthalten. Den främre bilden föreställer mina tepraliner som var minst populära, vilket inte innebar att det ratades för det, det var bara i jämförelse med den sista på bild - Baileyspralinerna, som de liksom föll lite i glömska.

Självklart blev det chokladtårta också. Den gick åt, helt och hållet, varenda smula försvann. Jag tror faktiskt att Mrs Datas äldsta dotter åt en fjärdedel helt själv. Hon och Valerina hade en tyst överenskommelse där endast blickar och tallrikar visade vad som önskades så slevade Valerina villigt upp tårta. Det var knappt att Catice fick något när hon dök upp lite senare än alla andra.

Det första som serverades var dock en drink med partysugrör. Under festen serverades förutom de sockerfyllda godsakerna, även avec till det te och kaffe som bjöds och snart gjorde sig folk helt tillrätta. Några gäster gosade ihop sig i soffan, mannen klädde sig som vanligt lite konstigt och dottern bytte plats på händer och fötter för att bevisa evolutionen.

Alla gäster hade full koll på mig och vad som skulle blida mig. Två chokladböcker till till samlingen, två nya tesorter, en gästhandduk för får representera min gästfrihet, ljusen min smarthet, det hjärtformade godiset min kärleksfullhet, punkdiskborsten min bohemism och nagellacket behöver jag väl inte gå in på.

Allt detta redan innan jag ens blivit gammal för jag fyller inte förrän i morgon. Nu ska jag fortsätta suga på ungdomskaramellen i en och en halv timme till, innan åldern tar ut sin rätt.
Förövrigt kan jag meddela att jag hade så fullt upp med att fira mig själv under kvällen att jag missade att ta en enda bild så alla bilder från festligheterna är ärligt snodda av Valerina - men hon sa att jag fick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive