måndag 16 januari 2012

Hämtat ur Författartankar

Utmaningen från skrivpuff 090517 var att skriva 5 favoritord på B och en berättelse där minst två av dem är med. Nu när jag raderat från "Författartankar" lägger jag upp den texten här.

Orden jag valde var: Bus(busa), bad(bada), baguette, bubblor, bruttonationalprodukt.

Kim var på bushumör efter en hel vecka som solo. Robin skulle komma hem samma eftermiddag och längtan hade växt sig olidlig hos Kim som nu stod och förberedde ett så trevligt välkomnande som möjligt. Badkaret fylldes snabbt av vatten och skummets bubblor såg ut som grädde på ytan. Doften av vitlöksbaguetterna som låg och mysade till sig i ugnen spred sig i huset och champagneflaskan stod i ishinken bredvid badkaret. Kim hade ställt två champagneglas bredvid, tillsammans med en skål jordgubbar och lite mörk choklad och rummet var fyllt med tända doftljus som spred en romantisk och, som Kim även hoppades på, en erotisk stämning i rummet. Matklockan ringde i köket för att tala om att vitlöksbaguetterna var klara. Kim skar upp dem i lagom stora bitar, lade dem i korgen och ställde dem på en bricka på toalettstolen vid badet.
En bil stannade utanför och Kim kikade ut genom fönstret. Det var Robin som kom hem och vars steg nu snabbt tog sig mot dörren. Kim kastade av sig sin badrock och lade sig i badet och väntade på Robins entré.

Ytterdörren slogs upp och Robin kom in med en stressad uppsyn.
"Kim! KIM?" Rösten lät stressad och lite upprymd.
"Här är jag" Kims röst darrade nästan lite.
Badrumsdörren slets upp och Robin uppenbarade sig. I Kims ögon var det en av de vackraste gestalterna som visat sig på över 120 timmar, speciellt när de rörliga skuggorna från doftljusen lekte i ansiktet.
"Här ligger jag och badar, alldeles ensam" sa Kim och tittade på Robin med busiga ögon.
"Jag hinner inte med dina kryptiska lekar nu när Bruttonationalprodukten har körts i botten! Chefen hade tänkt att bjuda oss på middag innan jag skulle följa med in till kontoret men jag ser att du inte riktigt är redo för något sådant så jag får väl hälsa min chef att det bara blir vi två. Jag har tonvis med arbete att göra och jag tror inte jag blir klar före midnatt så sitt inte uppe och vänta på mig."

Robin vände och sprang ut genom dörren igen och ekot efter att den slagits igen ringde i Kims öron i vad som kändes som en evighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive