söndag 22 januari 2012

Bokcirkel/sexparty/inflyttningsfest

alla goda ting är tre, eller vad är det man brukar säga?

I går träffades vi i bokcirkeln och avhandlade "Potensgivarna". Detta tyckte en av deltagarna var ett ypperligt tillfälle att köra ett litet sexparty för oss med massor av fallossymboler, temat var ju redan klart så att säga. Slutligen hade hon som hade cirkeln/partyt precis flyttat till ny adress och passade därför på att ha en liten inflyttningsfest på samma gång.

Alla i gruppen enades starkt om att det var en hysteriskt gullig bok och att Tilda och Elida var riktigt söta, trots att vi hade svårt för att hålla isär dem utan såg dem båda som en person. Det kändes d0ck som om jag och Mrs Data var de mest skeptiska medlemmarna och tog snabbt upp de irriterande tempushoppen som vi nästan gnagt sönder boken för under läsningens gång. Fler småsaker gjorde att några av oss var helt eniga över att boken hade behövt ett antal korrekturläsningar till. Ett tydligt exempel är att de alla tre beskrivs sitta i soffan för att sedan bjuda Alvar en stol, fler liknande incidenter togs upp under cirkeln.

Jag och MrsData blev i alla fall helt nedröstade när vi ansåg att ett hus utan vatten och som värms upp av vedspis inte hade el, vilket var något vi reagerat på. Annars var det en hel del kontroverser i boken som fick några av oss att förvänta oss ruggiga vändningar, som att bokens genre skulle ändras samt att vissa skrattade högt åt vissa turer.

Gruppen gav spridda betyg, allt från 2 till 4,5. Medlet blev 3,2 den här gången. Boken hade som sagt många fel och brister men dess söthet drog upp betyget och ingen kunde såga den.

När vi kom till nästa bok i ordningen var det en av våra nya medlemmars tur att välja. Hon kom dock till mig samma dag som cirkeln skulle vara och sa att hon hade lite svårt för den bok hon ville hade inte kommit i pocket än. Jag själv hade haft planerna på att välja boken "De döda skyr födelsen" redan förra gången men hade haft precis det problemet då. Jag hade dock sett att den kommit ut i pocket under hösten och såg fram emot att få välja och läsa den tillsammans med min cirkel. Nu fick jag chansen och kastade mig över den eftersom det inte var några problem för mig att snabbt välja ny bok. När jag snabbt, en halvtimme innan avfärd, började kika efter boken, stod det att den var slutsåld överallt och ej i lager längre. Jag sökte då på förlaget och hittade att den avvecklats.

Efter att ha mailat författaren, Pål Eggert började jag fundera över vad jag då skulle ta för bok. Direkt drogs min blick till den hög av böcker jag precis berättat om att jag var mitt uppe i.

Där var valet enkelt, det självklara valet var "Döden på en blek häst" av Amanda Hellberg som nu skall bli diskuterad 3/3 hemma hos mig. De döda fruktar födelsen kommer få bli nästa gång, bara ett år kvar, för det fanns visst kvar att köpa av författaren själv.

3 kommentarer:

  1. Hrm hrm... Boken heter faktiskt "Potensgivarna". Inte "Potenshöjarna" som vissa påstår... ;)

    SvaraRadera
  2. Men vad säger du, är det vissa som kallar boken potenshöjarna, det kan du inte mena *vissel vissel*

    SvaraRadera
  3. Vad underbart med någon mer än jag själv som reagerade så starkt på tempusväxlingarna! De var så många och irriterande att jag nästan inte orkade läsa klart boken.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive