fredag 30 december 2011

tvåtusenelva i backspegeln

(och så blev det så där långt igen)

Mina mål för 2011 var:
Att skriva färdigt mitt försa riktiga manus
Att skriva mitt andra råmanus.
Att skicka in mitt första manus till förlag (om slutprodukten duger för ändamålet).
Att skaffa ett bra arbete som jag trivs med
Att gå ner delar av mina trettio kilo
Vår utbyggnad på huset kommer stå färdigt innan årsskiftet

Jag börjar med att summera dessa mål som jag kanske vill kalla stjärnorna, jag landade väl på månen, men är det inte det som är meningen?

Jag var färdigt med mitt första råmanus vid årsskiftet 2010/2011 och om jag endast hade haft det manuset och inte utvecklat det som jag gjort, ja, då hade det varit klart idag, utan minsta tvekan. Problemet är att min hjärna är lite mer komplicerad än så. Från en mycket enkel story, simpel rent utsagt, har den blivit en mångbottnad trilogi med många trådar som skall knytas ihop, där allt i alla delar måste samköras grundligt vilket gör att jag inte kan vara klar med första delen förrän sista delen är klar. Men jag har redigerat den ett flertal gånger, skrivit om den grundligt, skrivit råmanuset till andra delen , redigerat den och håller nu på med sista delen. Jag ser att jag lätt uppfyllt den första och den andra punkten.

Tredje punkten känns som den inte riktigt har hunnit bli aktuell än, men jag har kommit så långt att jag börjat forska i vilka förlag som faktiskt kan vara lämpliga. Om man tänker efter har jag egentligen redan gjort ett så pass stort framsteg här så jag behöver inte bli ledsen. Jag har ju brutit med byrålådan. Det är stort. Tidigare har jag varit väldigt blygsam, knappt vågat skriva eller ens tänka på mina texter som speciellt offentliga men nu är min första romans två första delar ute hos åtta läsare som ger mig kritik. Jag har skickat in två noveller för läsning hos andra skribenter för bedömning, vilket är otroligt skrämmande. En byrålådas åsikter hörs inte och min självkritik är väldigt överväldigande just nu. Utöver det har jag varit på bokmässan och träffat många vänner inom skrivarvärlden som jag tidigare bara följt via bloggar. Det känns som om jag mentalt tagit steget från byrålådan till en tanke om att faktiskt försöka i den stora världen.

Om vi lämnar skrivardrömmarna och går in på arbetslivets väl och ve kan jag ju säga att jag skaffade mig ett jobb under 2011, ett vikariat. Första gången jag känner att jag faktiskt fick uppskattning, kände att mina chefer såg mig och såg vad jag gick för men, det var ett vikariat och det låg allt för långt bort. Utöver det så har jag börjat ifrågasätta mitt karriärsval. Inte så att jag personligen tror att jag valt fel när det gäller intresse och frågor, absolut inte, men socionom verkar vara det mest otacksammaste jobbet som finns. På grund av politikers totala ignorans och undermåliga behandling av socionomer i landet börjar jag överväga att leta mig till andra grenar. Underbetald och utsliten går man från kommun till kommun tills väggen tar vid. Man kan säga att jag både uppnådde målet och inte eftersom jag trivdes som tusan med arbetskamraterna men själva arbetssituationen var tveksam.

Femman lämnar vi bara ...

Sexan är en intressant punkt eftersom vi helt reviderat den. Vi ska inte bygga ut, vi ska bygga om inom de väggar vi har, men vi har inte hunnit. Vi har däremot blivit med veranda och det är ett steg i rätt riktning.

Summering: det har gått skitbra på bokfronten, lite sämre på jobbfronten och kropp och husfronten ska vi bara glömma helt.

2012 är året då:
 • Jag blir klar med Alvhilda och hon skickas till förlag.
 • Jag konkret tar hand om mig själv både psykiskt och fysiskt
 • Jag kommer på vad jag vill jobba med när jag blir stor
 • Jag får ordning i mitt hem
 • Renovering av källaren påbörjas

Utvärdering kommer om ett år.

Ses på andra sidan

4 kommentarer:

 1. Men? Det är ju "bara" 6 punker på listan?

  2012 - här kommer vi!!!! Jihaaa!

  SvaraRadera
 2. Ja se där, jag hoppas jag kan räkna bättre i 2012 än 2011 :) rättat nu.

  SvaraRadera
 3. Hejsan,
  så härligt att renovera källaren- lycka till! Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot. Maila mig på vendelabyggla@gmail.com så berättar jag mer!
  /Vendela

  SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive