onsdag 14 december 2011

Sälj grej med tjej

I går satt jag och en vän och tittade på teve då reklamen för hm:s årliga julunderklädesutbud visades. En tjej som står i underkläder och kråmar sig, tittar hungrigt in i kameran och ser allmänt inbjudande ut. Jag säger till min vän att "Ja, jag blir verkligen jättesugen på de där underkläderna nu, eller, kanske min man ska bli sugen på henne och få för sig att jag blir hon i de under kläderna, eller att jag i alla fall blir lika sugen som hon med dom på." varpå han sa uppmanade mig att kika inne på bloggen "sälj grej med tjej".

Den bloggen är precis vad den säger. Den visar olika sexistiska reklamer där de använder tjejer som blickfång för att sälja bilar, båtar, kaffe och tvål. Som en insändare uttrycker
"vissa företeelser har blivit så normaliserade att vi knappast lägger märke till dem längre."
Vi intalar oss att reklamen inte är lika sexistisk men bara man ser sig omkring så dyker det upp, överallt. Den reklambild som verkligen får det att vända i min mage ärHär är det inte så mycket kvinnokroppen i sig utan kvinnans totala underkastelse där mannens njutning är så pass primär att kvinnans möjlighet till andning ses som sekundär. Det är en sådan total förudmjukelse i den här bilden att jag nästan kräks över den.
Sexig? Nej.
Kränkande och illamåendeframkallande? Ja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive