måndag 26 december 2011

Pippi växte upp och träffade Gunvald Larsson


My, karaktären som Desirée beskriver på ett underbart och levande sätt fick mig direkt att tänka på en vuxen Pippi Långstrump. En egensinnig och stark kvinna, om inte i musklerna så i alla fall i viljan. Hon har härliga nya lösningar och helt vansinniga sätt att ta tillvara på dagen. Kontrasten till den tuffa, enkla polis vars hjärta hon tillfångatar ger upphov till många härliga situationer och samtal.

Boken på 205 sidor är lättlästa och feelgoodfyllda som i alla fall jag klämde på en dag. De fångade mig och fick mig att utbrista spontana skratt och tillfällen då jag var tvungen att återge olika samtal för min make, då de allt som ofta blev väldigt absurda. Jag kunde även se mig själv i henne ibland, även om jag inte går till lika stora ytterligheter som hon, men hennes sätt att - prata på - var bekant. Trots allt detta lustiga och skrattfyllda fanns där också mycket rum för eftertanke.

Mycket fick man lära sig i boken också, framförallt om naturmedicin och djurskötsel. Nu ser jag fram emot den eventuella fortsättning som möjligtvis kommer och på frågan som ställs bak på boken är svaret:
-Nej, jag kan inte motstå My.
Mitt nästa uppdrag är att presentera henne för mina bokcirkelvänner som också måste lära känna och älska denna underbara individ.

3 kommentarer:

  1. Tusen tack för dina fina ord om My :)

    SvaraRadera
  2. Ser nu att vi båda jämfört My med en vuxen Pippi! Kul!

    SvaraRadera
  3. Ja, jag var inne på din sida och läste och lade märke till precis samma sak (Hade tänkt kommentera detta och dialogrutan är fortfarande öppen men jag fastnade i annat på vägen). Innan jag skrev min text såg jag att många jämfört med Kitty, men jag har aldrig varit en stor Kittyläsare så jag drog med en gång tankarna till Pippi.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive