måndag 12 december 2011

Inte som alla andra

I dag var jag på luciapyssel på dotterns skola. Först var det tåg och efteråt var det gröt och pyssel. Dottern kastade sig över ljussmyckningen och det var bara att haka på. Jag ville också vara med men blev bryskt tillsagd av dottern. Det var hon som pysslade, om jag var snäll kunde jag få klippa ur dom där svåra sakerna som hon hade lite problem med.

I ögonvrån började jag se alla andra barn droppa av och snart var det bara föräldrar kvar runt bordet, som gjorde färdigt barnens pyssel, förutom min dotter som hjälpte de andra föräldrena att klara  pysslet samt att hon visade hur man skulle göra.

När vi kom till bordet man skulle sy grytlappar var det samma sak. Jag fick inte hjälpa till och hon kom fram till att grytlappar var tråkigt och sydde en väska istället.

Flera besvikna barn tittade trånande på hemmes väska. Dom måste också sett mer användning i en väska precis som dottern min.

Vi stängde stället halv åtta, dottern besviken över att det "redan" var slut och jag så trött att jag  nästan grät.

Men kul var det


6 kommentarer:

 1. Hahaha, gud vad kul! Fast jag förstår att du var trött, man kan inte hålla samma tempo som dedäringa småttingarna. :)

  SvaraRadera
 2. Gölligt! De är kreativa, våra dotts. :)

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. kul med barn som gör som de vill - men nog borde hon ha låtit dig pyssla lite

  SvaraRadera
 5. sötaste väskan juh!!

  SvaraRadera
 6. Absolut jättekul, jag är så stolt över min lilla lintott när hon visar sina kreativa framfötter så pass att hon till och med får agera lärare för de andra erfarna medborgarna på pysselaftonen och det mynnade ju ut i den absolut gulligaste väskan jag någonsin sett. Jag är otroligt stolt över att jag har en så bestämd och tjej som alltid vet vad hon vill ... men ... ibland är man lite för trött för det :D just den aftonen lade jag bara bort allt min egen vilja och lät henne köra. Det var det bästa, vi var överens och goda vänner hela kvällen.

  SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive