söndag 16 oktober 2011

Zombieland - skrattfest

Bild lånad från Discshop

När man är sjuk hör det till att gosa ner sig i soffan och titta på film. I går passade jag på att göra det tillsammans med maken. Vi kikade på Zombieland som maken hade hört goda rykten om.
En kort beskrivning av filmen:
"A shy student trying to reach his family in Ohio, and a gun-toting tough guy trying to find the Last Twinkie and a pair of sisters trying to get to an amusement park join forces to travel across a zombie-filled America." - IMDb

Bild lånad från moviewallpaper

Makens kommentar efter filmen var: "inte trodde man på åttiotalet att det skulle komma zombiehumorfilmer" men det gjorde det allt. Jag personligen fastnade aldrig riktigt för de där zombiefilmerna måste jag erkänna, jag har alltid tyckt att de varit ganska menlösa och töntiga och hellre föredragit vampyrer, elm streetfilmerna och annan mer psykologisk skräck. Komedierna älskar jag dock, kanske just för att zombiefilmer är så tacksamma att skämta om. Jag har sett komedin Shaun of the dead tidigiare och skrattat gott åt den råa humorn i den. Jag upplever dock att de tar brutaliteten ett snäpp längre i den här filmen för jag vill påpeka att även om det är en humorfilm krävs det en viss läggning för att skratta åt den. Humorn innefattar mycket blod, flygande kroppsdelar och de mest fantasifulla tillhyggen att göra slut på en redan död människa.

En stor del av humorn hade att göra med olikheterna hos de levande människorna som var med. En mes som gått till botten med alla olika försiktighetsåtgärder som krävs för att överleva och han har även utvecklat detta till en lista. Han följs åt med en person vars lista går mer ut på alla olika sätt det går att göra slut på zombies. Tönt- vs tuffing- vs snygging- vs oskyldigt barn -humorn är ledande genom hela filmen.

Jag såg på filmen med skräckblandad förtjusning, på ett helt igenom bra sätt.


Bild lånad från photobucket

2 kommentarer:

  1. Haha, jag skrattade så mycket åt den där filmen att jag var tvungen att se om den med sambon dagen efter. Vill gärna se den en tredje gång. Humorn är så klockren :).

    SvaraRadera
  2. Ja, precis min typ av humor. Maken och jag hade utrop vid flertal tillfällen och det fanns tillfällen vi var tvungna att backa och se en scen upprepade gånger. Som sagt - skrattfest

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive