lördag 8 oktober 2011

Oktoberplanering

Förutom mitt jobb som rutar in mitt liv så försöker jag få till någon form av planering i mitt skrivande. Tanken är ju att jag ska vara med i NaNoWriMo i år där jag tänkt skriva den andra boken i min trilogi "Alvhilda". Innan dess hade jag tänkt hinna redigera första delen av "Alvhilda" ännu en gång. Nu har en annan sak dykt upp, en novelltävling som jag är lite sugen på. Uppe på det har jag en bok jag ska läsa i bokcirkeln som är väldigt spännande så den måste jag ju läsa ut snabbt som attan.

Den här helgen verkar inget bli gjort. man kan ju få för sig att man, när man ändå är oduglig nog att göra det där fysiska som att städa, tvätta och greja, lika gärna kan skriva. Men istället har jag legat och sovit och gnällt hela dagen vilket inte känns så bra som utgångspunkt i skapande verksamhet. Därför har jag låtit bli. Läst har jag däremot gjort så jag satsar på att läsa så mycket jag bara hinner på boken i helgen för att göra färdigt det sista i redigeringen på romanen i veckan och sedan ska jag skriva novell.

Novellen kommer troligtvis vara baserad på en viktig brytpunkt i den tredje delen i min trilogi.

Det enda som hjälper vid stress är struktur

tror jag

3 kommentarer:

  1. Jag har anmält mig till NaMoWriNo! Här ska skapas struktur och skrivas, jajemensan!

    SvaraRadera
  2. Jag har nu officiellt anmält mig jag med men blir lite förvirrad. Måst jag skaffa sponsor?

    SvaraRadera
  3. Sponsor? Nej, det har jag inte sett något om? Låter mysko. Det skippar vi tycker jag. :)

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive