onsdag 19 oktober 2011

Lulu Carters bibliotek kontra vårat

I mina ögon är inte "Äntligen hemma" riktigt vad det en gång varit, ändå sitter jag och tittar på det innan House varje vecka. Från att känna att man blir inspirerad sitter jag gärna med maken och skrattar och pikar saker som görs och då har vi en favorit - Lulu Carter - en människa jag aldrig skulle släppa in i mitt hus. Jag satt och gnällde en hel del över fåtöljerna hon gick lös på igår. Jag såg vad hon var ute efter men om det ska bli snyggt bör man ändå vara noga så att det blir rakt och inte ser slarvigt ut. Jag försökte hitta en bild som illustrerade det jag gjorde ett utrop av förskräckelse över, men det hade dom dolt bra inne på "Hemmakanalen".

Nu till en lite komisk kommentar från maken. Nog för att jag kan hålla med honom till viss del. Det var hennes sortering av böcker i hyllorna. Hon tyckte inte det var så viktigt att sortera så man hittade, alltså efter antingen genre, författare eller titel utan hon sorterade efter färg. Jag håller med maken om att det kanske inte är det smartaste om man har många böcker, men jag har sett att detta är en inredningsdetalj som är mer utbrett än bara hos Lulu. Sedan ställde jag motfrågan, om han tyckte vår ordning i vårt bibliotek var att föredraga?

För mycket böcker
(förlåt, finns inte något som heter för mycket böcker)
på för liten yta helt utan någon som helst ordning
- totalt kaosinredningen.

2 kommentarer:

  1. sortera böcker? Jag har så fullt i hyllan att de står i dubbla rader och ligger på varandra

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive