söndag 30 oktober 2011

Litterära funderingar och bikter

På sidan presenterar jag den bok som är aktuell för bokcirkeln samt vilken bok jag läser för mitt eget höga nöjes skull. Nu har "Vägen till Umbria" stått där i ganska många veckor och jag måste erkänna att det inte är riktigt sant. Jag läser inte den längre. Jag har inte läst ut den och jag har inte gett upp på den, jag har bara inte hunnit läsa något av den sedan bokmässan. Det har att göra med att bokmässan eldade på mitt eget författarskap att jag inte hunnit öppna någon bok sedan dess. Nu vill jag inte påstå att det inte brann i mig från början men det lilla bokbål jag hade inom mig fick visst en kaskad av napalm över det för jag har inte kunnat sova utan att drömma om Alvhilda, jag kan inte göra något alls utan att Alvhilda, Steven eller Ragnvald hänger över mig och berättar sina historier. Jag har snart redigerat Alvhilda för tredje gången och ska släppa henne för en månad då jag ska lägga ner min själ i Stevens förflutna och nutid. Vägen till Umbria är inte något jag kan lösa genom några lösryckta brottstycken av texter vid kortare pauser mellan maratonstreckorna. Den boken kräver min fulla uppmärksamhet och det har den inte just nu.

Jag lovar dig Jan-Erik, och alla andra författare vars böcker jag sitter och ruvar på, jag ska lösa vägen till Umbria och jag ska läsa alla andra böcker också. Jag måste bara lösa vägen till Alvhilda först!

Nu plockar jag bort mitt eget höga nöjes skull, för det är bara lögn.

6 kommentarer:

 1. Nahw. Du gör helt rätt. Ditt inre vet precis. Den egna skapelsens drivkraft bör alltid bejakas. Alvhilda vill ut. Hon klöser. Öppna! Umbria kommer alltid att finnas där. Vi väntar på dig. Säg till när du är redo ;) / Jan-E

  SvaraRadera
 2. Jo du, och om hon ändå vore ensam men hon har ju två karlar som kräver minst lika mycket uppmärksamhet.

  SvaraRadera
 3. Män. Något säger mig att hon ändå kommer att bryta sig loss snart nog. När fjärrans mistlur kallar och allt det som väntat, åter skall få möta längtans törst. Tjo!

  SvaraRadera
 4. Du vet att du kan gilla henne inne på facebook ;)

  SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive