lördag 8 oktober 2011

Jag skriver inte om mitt jobb ... men ...

Både torsdagen och fredagen var helvetiska dagar, på sätt och vis, fast på olika sätt. I torsdags eftermiddag var en en kollega som skrattande frågade vad man skulle få läsa i bloggen på kvällen varpå jag replikerade att jag inte skrev om jobbet. Det tänker jag inte heller göra. Fredagen var däremot ännu värre och jag ska nu försöka ge en bild av min dag, utan att gå in på mitt arbete för mycket.

En kort övergripande bild av det jag gör är ändå att jag i min yrkesroll har det yttersta ansvaret för människors välbefinnande i kommunen. Det lustiga är ju att jag inte är läkare vilket man skulle kunna tro. De har nämligen inte det yttersta ansvaret, det märkte jag framförallt i min yrkesroll på en tidigare arbetsplats.

Eftersom vi har det yttersta ansvaret så är det väldigt lätt för andra instanser att bara handfallet säga:" oj då, vi har inte tid och råd att sköta vårt ansvar och eftersom vi inte har det yttersta ansvaret så gör vi inte det heller, det finns ju andra med det ansvaret så vi skickar dom dit." När man då står med det yttersta ansvaret och budgeten stryps mer och mer samtidigt som andra instanser lämnar över mer och mer av sina ansvar på en, ja, då blir det stressigt.

Det är väl en kort beskrivning av den arbetsbörda man har.
Jag kan lova att i mina ögon verkar det vara riktigt glassigt att jobba som arbetsförmedlare, för jag gör redan alla deras arbetsuppgifter ovanpå mina egna, så jag borde ju lätt kunna ta ett sådant jobb, bättre lön, mindre ansvar och hinner jag inte med, ja då vet jag ju vart jag ska lämna över.

I alla fall. I går var det en mycket hektisk dag för det var saker som stressade redan från morgonen som låg kvar sedan dagen innan och sedan genererade telefontiden så pass mycket saker att jag inte fick något fika. Lunchen gick ut på att slänga i mig mat och dra ett case för en chef och eftermiddagen blev en enda hinderkapplöpning med att sköta jobb som borde varit gjort redan från början utan av andra och ett försöka att göra en av alla de tusen nya uppgifter vi har samtidigt som jag märkte att jag nog inte hade utrymmet för att göra just det. Det var ett flertal gånger jag höll på att börja gråta. Kollegor frågade hur jag mådde då jag gick runt med ett mosigt högrött ansiktet och en en desperat blick.

Jag tappade rösten under natten, har troligen feber idag och mår så dåligt att jag inte kommit upp ur sängen mer än vid akuta utflykter till brusefåtöljen. Tur att maken är hemma och kan ta hand om mig. Jag har fått frukost, lunch och flertal koppar te på sängen. Jag undrar dock hur jag ska överleva morgondagen då han jobbar.

2 kommentarer:

  1. Oj, vilken tuff dag. Stress kopplat till andra människors hälsa och liv måste verkligen vara den värsta typen av stress.
    Hoppas du känner dig bättre snart.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Redan i dag är jag på fötter och planerar att ta tjuren vid hornen i morgon igen. I dag blir det dock härligt socialt umgänge utan stress och krav.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive