Igår hade vi över vår favoritfamilj, The Datas. Vi tyckte att det var dags och så sammanföll det med Halloween så jag kunde inte låta bli att hitta lite tema på samvaron. Självklart började hela kvällen med en härligt grön välkomstdrink. Den fick inte vara med, för den har redan figurerat här inne tillräckligt med gånger.
Något jag blev ännu mer nöjd över var desserten. Spindeldessert!
Jag hade varit inne och letat idéer och hittat dessa spindlarna men blev jättebesviken när jag såg att de bara var gjorda på det här sättet. Jag måste ju krångla till det. Därför gjorde jag hallongelé som jag lade i mitten och sedan byggde jag en kropp av chokladmousse spetsad med Cointreau. Löjligt gott det också, men töntigt mäktigt. Tips, servera små portioner.
Recept:
Hallongelé: koka upp 50g socker och 50 g vatten. blötlägg 1½ gelatinblad i tio minuter. Lägg ner i det kokhete vattnet tills det löses upp. Vispa ner 150 gram hallon. Låt stå några timmar i kyl. Jag lät det bara stå en timme, inte tillräckligt.
Chokladmousse: koka upp 210 g osaltat smör, blanda i 100 g siktad kakao. Tillsätt 165 g finhackad mörk choklad. Vispa 100 g äggulor och 200 g florsocker luftigt. Tillsätt 50 g cointreau och chokladsmöret. Tillsätt 375 g lätt vispat, kyld grädde och vispa till en jämn smet.
Eftersom vi ändå hade halloweentema så körde vi med någon form av huvudbonad. Här bredvid har vi en kavalkad av fina saker man kan ha på huvudet, eller på öronen om man är för korthårig. Öron, horn, hårda plastperuker eller stora fluffiga, krulliga peruker.
Huvudrätt:
Fyllda orange paprikor med köttfärssås. Till detta serverades ris och en yoghurtdressing. Löjligt gott verkligen. Köttfärssåsen jag använde var en helt vanlig men vitlök och mycket röda kryddor. Smaskigt. Jag lade ost vid öppningarna för ögon och mun vilket gjorde att den hade gråtit och dreglat ost när den kom ut ur ugnen.
Fyllda orange paprikor med köttfärssås. Till detta serverades ris och en yoghurtdressing. Löjligt gott verkligen. Köttfärssåsen jag använde var en helt vanlig men vitlök och mycket röda kryddor. Smaskigt. Jag lade ost vid öppningarna för ögon och mun vilket gjorde att den hade gråtit och dreglat ost när den kom ut ur ugnen.
Något jag blev ännu mer nöjd över var desserten. Spindeldessert!
Jag hade varit inne och letat idéer och hittat dessa spindlarna men blev jättebesviken när jag såg att de bara var gjorda på det här sättet. Jag måste ju krångla till det. Därför gjorde jag hallongelé som jag lade i mitten och sedan byggde jag en kropp av chokladmousse spetsad med Cointreau. Löjligt gott det också, men töntigt mäktigt. Tips, servera små portioner.
Recept:
Hallongelé: koka upp 50g socker och 50 g vatten. blötlägg 1½ gelatinblad i tio minuter. Lägg ner i det kokhete vattnet tills det löses upp. Vispa ner 150 gram hallon. Låt stå några timmar i kyl. Jag lät det bara stå en timme, inte tillräckligt.
Chokladmousse: koka upp 210 g osaltat smör, blanda i 100 g siktad kakao. Tillsätt 165 g finhackad mörk choklad. Vispa 100 g äggulor och 200 g florsocker luftigt. Tillsätt 50 g cointreau och chokladsmöret. Tillsätt 375 g lätt vispat, kyld grädde och vispa till en jämn smet.
- recepten tagna ur Jan Hedhs kokbok "Chokladpassion"
men de har ändrats en aning
men de har ändrats en aning
Eftersom vi ändå hade halloweentema så körde vi med någon form av huvudbonad. Här bredvid har vi en kavalkad av fina saker man kan ha på huvudet, eller på öronen om man är för korthårig. Öron, horn, hårda plastperuker eller stora fluffiga, krulliga peruker.
Så här såg spindeln ut när man åt upp dess härliga bakdel. Blandningen med choklad och hallon var väldigt god men:
Men jag förlät honom dock så han behövde inte sova på soffan för detta snedsteg.
Kommentarer
Skicka en kommentar
Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.