torsdag 6 oktober 2011

Grattis kollegan

På mitt jobb sitter vi i var sitt kontorsrum som sitter ihop två och två med en dörr, en flyktväg vid akuta situationer. Det trevliga är att ha den dörren öppen för då har man någon att språka med, lite sällskap under tiden man jobbar. Jag har väldigt roligt och skrattar ofta tillsammans med min kollega som jag delar dörr med. Vi är både som natt och på pricken lika. När jag säger att vi är som natt och dag tänker jag framförallt på ordningssinnet. Jag är en enda röra hela jag, jag strör saker omkring mig och även när jag har städat så är det rörigt i jämförelse med hennes rum. Hon är en pedant och låter inget ligga fel. Vi retar ofta varandra för detta.

Vi brukar alltid gå och hämta vårt gift tillsammans, jag te hon kaffe, mängder av detta, båda två. Därför har jag kommit på vad hon ska få i present av mig.

En personlig kaffemugg som hon kan fylla på varje dag
Det självklara trycket för en pedantisk biståndshandläggare är självklart:
"Ordning och reda, bistånd på freda"

Och en liten kaffemolekyl fick bo under hennes namn
så hon har ordning på vad som skall drickas ur muggen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive