fredag 14 oktober 2011

Alvhilda har flyttat ut


Jag har ju funderat lite fram och tillbaka angående det här med en facebooksida. Jag fick ju tipset på bokmässan och jag har grunnat på hur jag ska gå tillväga med det. Jag började skapandet för några veckor sedan, tryckte på "Skapa egen sida" valde "Författare" för det var det tipset jag fick men sedan tog det stopp. Jag började analysera mig själv och situationen.

Jag ställde mig frågan, vad är en författare (saxat ur wikipedia) "Det finns inga egentliga yrkesutbildningar för författare, även om det finns skrivarkurser. Det anses allmänt att man inte blir författare officiellt förrän man har blivit publicerad av ett förlag eller en tidning, fått ett verk uppfört på en teater eller gjort en film. "

Som det står inne på wikipedia, att man allmänt inte ses som författare förrän man blivit publicerad ifrågasätts av wikipedia men just den bilden är något som även påverkar mig. jag är inte publicerad alltså är jag inte författare, trots att jag skriver en himla massa dagarna i ända. Denna bild fick mig att tveka och ta tillbaka sidan om mig som författare. Det gick några veckor och i dag såg jag en person jag talat med och också författar böcker och är väl ungefär där jag är i sin process och hon hade skapat en sida för den bok hon jobbade med. Jag funderade lite över det här eftersom jag fått rådet att inte skapa en sida för boken för jag har ju planerat att skriva fler sedan.

Jag rådgjorde med en väninna (you can never guess who) om hur jag skulle göra och hon hade från början samma argument som jag fått från början, jag kommer ju skriva fler böcker sedan. Men ändå kändes det mer okej att promota Alvhilda som bok och karaktär än mig själv som författare än. (Tror jag måste jobba lite mer med min självbild) och just Alvhilda känns som om hon kan vara en karaktär som kan ta egna steg jämfört med många av mina andra alster som skramlar runt i huvudet. Dessutom kommer hon vara en trilogi och därför togs beslutet, att starta en Alvhildasida på facebook.

Där kommer jag lägga upp lite mer av läget kring henne, lite citat, tankar och fundering. Och vet du vad, man kan till och med gilla henne.

2 kommentarer:

  1. Men skribent kan du väl titulera dig även om du inte vågar använda ordet författare

    SvaraRadera
  2. Men jag tror inte skribent fanns att välja på.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive