torsdag 22 september 2011

Undrar hur lång tid det tar att författa en bok på mobiltelefonen

I går och i förrgår la datorns skärm av. Den var bara svart. Själva hårddisken surrade och gjorde sitt, den visade mig bara inte vad den gjorde. Detta känns en aning frustrerande. I just den stunden kändes det extremt frustrerande eftersom det förstörde hela min planering för kvällen och att den dessutom, efter att jag gått och lagt mig, lyser upp när maken provar. Kan tillägga att han inte gjorde något annorlunda mot vad jag gjort, det var visst bara en magisk beröring som krävdes.

Ja Magnuz, jag vet vad du kommer säga...

Utöver detta är det något annat som är jättefrustrerande. Jag hade ju sparat ner hela min bok (och en massa annat) på min skrivsticka så jag var inte så orolig för att det skulle ha gått förlorat, speciellt inte eftersom hårddisken fortfarande funkade. Det frustrerande är hur mitt upplägg med boken påverkas av detta. Jag vågar ju inte släpa med mig datorn på tåget något mer när den håller på så här. Och helt plötsligt försvinner charmen med en timmes tågresa varje morgon. Från att vara ett ypperligt tillfälle för mig att jobba på boken, eftersom jag aldrig hinner det annars, så blir det bara bortkastad tid när jag måste ta mig från a till b. Dessutom blir jag orolig för att jag ska tappa mitt skrivande för jag har ingen aning om när jag ska skriva nu? Gå upp en timme tidigare, klockan fyra, inte en chans. Skriva på kvällen? Hur, när, var?

Någon som har ett seriöst tips om hur jag ska göra? jag vill verkligen skriva på tåget men det verkar inte vara så hälsosamt för datorn att åka med mig varje dag. (fyra timmars skrivtid, åtta om man räknar med returen också, går fetbort i helgen när jag åker tåg till Göteborg.)

Jag har sagt det förut och jag säger det igen:
Tekniken HATAR mig.

1 kommentar:

  1. Tror inte att det är så dyrt eller komplicerat att reparera skärmen, det låter som att det är glappkontakt eller nåt. Det är ganska vanligt att det blir såna fel på en laptop. Hör efter med en datareparatör och be om ett kostnadsförslag! I värsta fall kan man få en netbook för runt 2000 nuförtiden, de är perfekta att ha på resor.

    Hoppas att det ordnar sig!

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive