tisdag 27 september 2011

Tips och idéer


På bokmässan var jag på Ann Ljungbergs information om hur man bygger upp författarplattformar, främst för egenutgivare. Min plan är inte i första skedet att bli en egenutgivare utan planen är att bli utgiven av ett förlag, men jag tror ändå att det är bra att bygga dessa författarplattformar om jag vill att ett förlag skall se hur jäkla bra det skulle vara att satsa på mig och att folk får ett intresse för min bok redan innan den kommer i tryck.

Vad var det för smarta tips då?
Jo, jag ska ha en blogg, där jag presenterar mitt författande, som helst ska ha samma namn som jag själv. Jag har funderat lite över det. Jag har startat en blogg för mitt skrivande en gång som har förvandlats till en blogg för mina karaktärer till att ha blivit en ganska död blogg. Denna blogg jag skriver i här och nu har blivit en huvudblogg så den får avhandla alla mina sidor inklusive mitt författande. Är det bra eller dåligt? Osäker. Eftersom den inte bara avhandlar mitt författande kan den bli oseriös i fråga om att göra reklam för mitt författande. Jag kan ha svårt för att bara skriva om mitt författande eftersom jag är som en liten kaffepanna som behöver pysa ut lite fånigheter, irritation och lite annan vardag också. Det är knepigt att föra flera bloggar samtidigt, har jag märkt, för jag har inte orkat upprätthålla detta tidigare. Frågan är bara om jag måste omarbeta den blogg jag har idag för att få en mer professionell utstrålning?

Vidare skulle jag skapa en facebooksida för mitt författande. Varken facebooksida eller blogg skall heta samma som boken eftersom det blir till att arbeta om den inför varje bok i så fall. Jag har varit inne och tafsat lite på facebooksidorna men inte skapat någon. Jo visst kan jag ha utstrålat en ganska stark självsäkerhet under bokmässan där jag sprang runt med mina "cv:n" men det var ju inför, ett sätt att få upp ögonen för något som kommer i framtiden, men att skapa en facebooksida. Det känns lite som om man måste ha lyckats innan man skapar en sådan, som om boken redan måste finnas i handeln och att jag har etablerat mig som författare, annars känns det mer egenkärt på något sätt. "Hej, jo jag har en egen facebooksida, vem jag är? Tja, eeeh, tja jag är typ författare. Min bok? ja, den kommer väl om något år eller så. Låter jag osäker? Tja, kanske lite, eh, tja alltså, jag har inte fått något kontrakt än men det kommer ..."

Jag ska så klart jobba på att marknadsföra mig själv och min bok på bästa sätt men marknadsföringen är inget utan produkt, så hur går det på den fronten. Jo då, jag har faktiskt lyckats skriva både på väg till jobbet och från och jag har börjat närma mig omskrivningen av den totala uppgörelsen, blodbadet, skräcken, ond bråd död och total eufori. Den kommer troligen vara helt färdigskriven till månadsskiftet och sedan planerar jag att ha redigerat den ännu en gång till under oktober för i november! Då kör jag igång på bok nummer två i trilogin som jag planerar att bli klar med ett första råmanus under NaNoWriMo för att direkt återgå till Alvhilda igen som skall ha fått sig ännu en genomkörare innan nyår. Efter det blir det förhoppningsvis professionell lektörsgenomläsning (om ekonomin håller) för att ännu en gång jobba igenom manuset. Sen är den redo för förlagen och då, medan den prövar vingarna, kan jag finslipa på bok nummer två som har arbetsnamnet "Steven" än så länge. Men vi får väl se om det blir någon form av ändring på det framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive