söndag 7 augusti 2011

Wikipedia your self

Häromdagen hade jag en liten dispyt med en person på Facebook. Ingen stor dispyt utan det var väl mest problem för mig att hänga med i hans retorik då han drog ganska stora slutsatser om människor på grund av deras tyckande om SJ, vilket var ganska spännande. Efter att jag diskuterat med honom på ett relativt pedagogiskt sätt drog han även spännande, helt grundlösa, slutsatser om min intelligens vilket fick mig att tröttna.

Jag hade tänkt, utifrån denna diskussion, ha en liten kurs i Argumentationsanalys, som jag läste för några år sedan. Det gör att just sådana ogrundade argument och slutsatser som han kom med, blir så himla roliga. Jag konstaterade dock snabbt att ett sådant inlägg skulle bli så makabert mastodont eftersom det krävs en del förklarande innan man kan börja analysera korrekt och sedan tar själva analyserandet löjligt stor plats. Därför Googlade jag honom lite snabbt istället bara, för förströelsens skull. Det framkom då att mannen hade en wikipediasida. Jag läste den mycket korta sidan och drog på smilbanden.

Den korta informationen som fanns där indikerade att han skulle vara en man som förekom så pass ofta att jag borde veta vem han är, men det gör jag inte. Med tanke på att det framkommer på denna sida att han "har släppt mängder av elektronisk musik som figurerat på danslistor över hela världen" borde min man veta precis vem han är (vilket han inte gör). Han är visst också redaktör på en mängd olika skräptidningar och krönikör på slitz (det sistnämnda vet jag inte om det är en merit eller bara understryker vissa antaganden jag hade om både tidningen och honom, innan jag googlade).

När jag läser wikipediasidan känner jag att - den här sidan har han gjort själv - vilket på något sätt får mig att skratta ännu mer. Nästa tanke är - jag skulle också kunna göra en wikipediasida om mig själv som skulle kunna låta exklusiv och viktig -, men det gör jag inte, för det skulle ju vara pinsamt. Men om jag nu skulle göra en, vad skulle det då stå?
Kanske:
"N.N. Alias Perny började tidigt på scenen och hon har medverkat i flertal produktioner både för barn och vuxna. Hon har under åren författat stora volymer dikter, noveller och romaner och är upphovsman till serier som ger småorter ett ansikte.

Under början av nittiotalet var hon uppvaktad av en av de ledande hip-hopsångarna samt en av de ledande punksångarna i Sverige, men hon var tydlig i sin ståndpunkt och lämnade snart kändislivet för ett mer tillbakadraget leverne där energin lades på att jobba med ungdomar och socialt utstötta vid sidan om författandet."
Vad skulle det stå på din?

2 kommentarer:

  1. Jag vill se ett utdrag från diskussionen... För att roa mig.

    SvaraRadera
  2. Det behövs inte. Nyfiken som jag var så snokade jag naturligtvis reda på nämnda Facebook-diskussion. Sicken pinsam en!

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive