måndag 1 augusti 2011

Vad är romantik?

och vem bestämmer vad romantik är?

När jag söker efter romantik på Wikipedia får jag fram "Romantik (samlevnad), uttryck för sexuell åtrå till en särskild person." men sidan jag kommer till är ännu inte färdig. Jag blir hänvisad till Wiktionary som uttrycker det så här: "det att uppleva ovanligt starka känslor av förälskelse och sexuell attraktion under speciellt gynnsamma förhållanden"

Det är väldigt brett. Ingen vågar skriva in en deifintion av romantik men många har en egen bild av det. Jag har märkt att många anser att romantik har med blommor, choklad och smycken att göra, i alla fall när det handlar om hur en man skall vara romantisk mot en tjej.

Jag tycker nog inte att en person är speciellt romantisk om denne ger mig blommor, för jag har inget förhållande till blommor direkt. Dom dör bara.

Min man är romantisk.

Han gav mig det här på vår bröllopsdag:

Varför är en badrumsmatta med blodiga fotspår och ett duschdraperi med blodiga handavtryck romantik i mina ögon?

Det visar att min min man känner mig, han vet precis vad jag vill ha och han letar upp det och överraskar mig på spännande sätt.

Jag är ingen blomtjej, jag är en skräcktjej, en nördig skräcktjej och för mig är skräck romantiskt.

Vad är romantiskt för dig?

4 kommentarer:

 1. Romantik är ju väldigt individuellt...
  Men jag tycker nog att blommor och choklad ÄR romantiskt. Och all sorts massage han ger mig. Små otippade grejer som jag blir glad av.
  Att han visar att han vet vem jag är, helt enkelt.

  SvaraRadera
 2. Nu måste jag nog förtydliga, jag sa aldrig att jag inte tyckte CHOKLAD är romantiskt, det är det, för mig med, men inte blommor. Eftersom jag älskar choklad så är det romantiskt av min man att veta om det och köpa rätt typ av choklad. Sedan får andra gärna tycka att blommor är romantiskt om det tycker om blommor, men det är inte romantiskt att ge det till mig.

  Det sista du säger är väl helt enkelt kontentan av det hela, att han visar att han vet vem man är. We are over ens

  SvaraRadera
 3. Romantik är helt individuellt... beror på vad mottagaren gillar helt enkelt... Kram

  SvaraRadera
 4. Precis, och det är då jag undrar, vad ä det för just dig KaosJenny? ;)

  SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive