onsdag 31 augusti 2011

Det sociala författarlivet rusar förbi

Jag älskar att skriva och jag tycker om att läsa. Självklart vill jag vara med i de sociala sammanhangen runt författandet. Jag är med i olika forum där jag kan lägga upp texter, få feedback som kan stärka mitt författande, knyta kontakter, känna att jag är en del och på det sättet kanske också marknadsföra mig själv.

Tanken är god.

Men det är aldrig vad som sker.

Det som sker är att jag lägger upp några texter, får några kommentarer i början men efter ett tag går alla mina texter förbi, obemärkt, på forumen. Jag går ut starkt i början genom att läsa och kommentera andras vilket snart förvandlas till några halvhjärtade försök och efter ett tag rinner det helt ut i sanden då jag prioriterar andra saker, som jobb, barn och romanskrivande. Jag blir som ett spöke som ingen ser eller märker eftersom jag inte gör ett ljud ifrån mig.

Frågan är bara, hur viktig är denna kontaktknytning, förutom att jag själsligt skulle uppleva denna sociala samvaro som trevlig, är det något som jag kan ha praktisk fördel av när det kommer till mina eventuella chanser att bli publicerad? Känns som mycket kliande och ryggdunkanden som utspelar sig som jag inte tar del av, helt enkelt.

Är det kört för mig för att jag inte hinner med att knyta kontakter, vara social och ge mycket feedback inne på forum samtidigt som jag jobbar heltid, pendlar två timmar om dagen, är småbarnsförälder och oftast ensam på kvällarna?

2 kommentarer:

  1. Det är ett problem. Tiden räcker ju inte till hur mycket som helst. Man måste prioritera och hoppas att det räcker :)

    SvaraRadera
  2. Dygnet borde ha minst 30 timmar för att jag ska hinna med mitt liv tror jag

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive