måndag 29 augusti 2011

Det här med sjuka barn

I morse när jag gjorde mig i ordning vid halv sex så hörde jag ljudet av en trasig säckpipa från dotterns rum. När jag kikade in såg jag att det var dotterns som hade ett kraftigt astmaanfall. När jag väckte henne för att ge henne medicinen så såg hon upp på mig med glansiga ögon och bräkte fram med sin röst (som annars brukar påminna om älvans i "Scrooges") som lät som om hon satt en apelsin i halsen "Mamma, jag har ont i halsen".

Maken och jag vabbade lite var, han två timmar och jag två timmar, här är vi rättvisa. När jag ringde hem, strax före två, för att höra hur det var med sjukligen så svarade en mycket glad liten tjej:
"Hej, är det mamma, vet du vad, jag har städat idag, mitt rum, och så har jag plockat iordning alla tidningarna, för att överraska pappa. Visst är jag snäll då?"
"Eh, ja, men är du sjuk då?"
"Jaa aaaa" säger hon jätteglatt "jag är jättesjuk"

När jag kom hem är hon som en gummiboll. Hon studsar i soffan och jag måste säga till henne flertal tillfällen att lugna ner sig. Jag och maken känner oss skeptiska till hennes sjukdomstillstånd. Visst, hon är snorig, visst hon har en tupp i halsen men hur dåligt mår hon. Skulle hon kanske orka gå till skolan. Vi hade inte tagit tempen.

Jag tog tempen på den lilla pigga sjukligen.

Hon har feber...

Vafan! När jag har den febern ligger jag i sängen och är ynklig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive