söndag 10 juli 2011

sammanfattning av en mycket kort men intensiv semester

Jag har haft min "långa" semesterperiod för den här sommaren, två dagar. Torsdag och fredag och jag skulle lätt kunnat tänka mig att ha minst en månad till. Men man kan inte få allt här i livet.

Är jag utvilad?

Inte direkt.

Har jag njutit?

För fulla muggar

Jag har både tagit det lugnt och inte haft en lugn stund på hela helgen.

Torsdagen: marknad i Nora där jag fick passat på att träffa en vän, Gagga, jag inte träffat på tio år. Jättekul men en hektisk dag på en marknad med åtta ungar är inte det mest ultimata när man ska försöka Catcha upp för lost time. Därför måste vi ha en ny tid där ungarna kan vara upptagna med annat (bada, spela tevespel, se på film) och vi har tid för samtal.

Fredag: lektajm med dotterns bästa kompis och föräldrar. Lång slapp dag med fika och fika och lite cider. På kvällen kom min barndomsvän och min makes mamma med sambo. Det blev en härlig tacoskväll ute på verandan.

Lördag: en heldag på stan med min barndomsvän som shoppade loss rejält. Jag hittade bara några leggings. När vi kom hem hann vi bada, dricka goda drinkar, göra oss vackra och sen kom det massor av folk. Mrs Data med familj, Valerina med make samt ett stort gäng till och när vi trodde att alla hade kommit och hela trädäcket var så fullt som det bara kunde bli, så tutade en husbil utifrån vägen och vi blev påhälsade av Zupermamma med familj, ändå från västkusten (vilket min barndomsvän också kom ifrån). Allt som allt var vi fjorton vuxna och sju barn och alla fick plats. Sängen fick inte påhälsning förrän efter midnatt och jag hoppas vi inte skrämt iväg våra nya grannar med vår glada högljudda fest så här det första vi gör.

Söndag: storfrukost med många av de inblandade från kvällen innan och resterande dagen har gått åt till att inte göra något alls!

Det känns som om jag förvaltat min minisemester bra.
Nu ska jag åter till jobbet i morgon.
Jag hoppas jag överlever.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive