lördag 16 juli 2011

Man lär känna varandra på tio år

citat från lunchen på MAX strax efter IKEA-besöket

Maken: "Jag kan sitta kvar här med barnen så kan du åka iväg och handla det där skrivbordet vi glömde"
Jag: "Oh, va jobbigt, det var så fullt på parkeringen, jag hatar verkligen att krångla på fulla parkeringsplatser. Är det nu du ska säga att jag behöver träna på det och därför bör jag åka?"
Maken: "Nej nej, jag tycker det är bra att du insett att du måste ha en man till att göra vissa saker åt dig, du är ju ändå en kvinna så inte ska man väl begära av dig att du ska..."

Jag åkte iväg och köpte det där jävla skrivbordet! Och parkerade den där jävla bilen på den äckligt trånga parkeringen bland alla andra som slogs om parkeringsplatserna.

Och så blev jag kallad för ungdom i varuutlämningen så...

...jag kan ha drömt alltihopa också.

1 kommentar:

  1. mina böcker har tagit mellan 6-12 veckor att skriva. "Vatten och salt" tog 6 veckor, "halvblod" som kommer i december tog 8, tvåan 10 och trean 12. Jag skriver snabbt men tyvärr redigerar jag mycket långsammare. Blir man någonsin riktigt helt nöjd? Har knappt vågat öppna min debutbok. Men den jag håller på med nu har jag faktiskt pausat med att skriva sen i mars, och jag märker genast hur mycket svårare det är att ta tag i det och lära känna sina karaktärer igen. Jag vill inte, precis som King skriver, att de ska bli just karaktärer utan personer.

    Fast sedan kan jag nästan bli lite nedslagen av det han skriver också, för även om jag har all den där passionen han beskriver, så får jag nästan lite känslan av att man ändå aldrig kommer att kunna skriva nåt så stort. Ibland får han skrivandet att låta komplicerat och invecklat. För mig är det bara att skriva och låta fantasin flöda utan att tänka. Tänka gör jag när jag redigerar, och det är väl därför det går så långsamt. =)

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive