onsdag 6 juli 2011

Hur man roar sig på ett socialkontor

Jag har högljudda skor. De är låga sandaler men låter som värsta högklackade sakerna. Jag har till och med blivit kallad för Nurse Ratched vid något tillfälle då jag går genom de långa ekande korridorerna med bestämda taktfasta steg, vart jag än går. *klipp klopp klipp klopp klipp klopp*

Det är här det roliga kommer in.

I dag till exempel har dessa händelser ägt rum, och det är väl ganska vanligt att sådana saker infaller, när jag har sådana skor som man kan göra sådant med.

En kille som sitter inne i ett av kontoren på vägen mellan mitt rum och pentryt brukar alltid vinka glatt när jag kommer förbi, för han är ju fullt medveten om när jag närmar mig, skorna skvallrar ju högt och tydligt. Vid ett tillfälle gick jag med mina taktfasta steg ända tills jag kom fram till hans kontorsdörr, då jag gjorde hoppsasteg förbi honom vilket fick honom att skratta. *klipp klopp klipp klopp klippetiklipp klippetiklopp* Nästa vända gick jag med taktfasta steg fram till, precis innan hans dörr då jag bara tvärstannade och så stod jag så några sekunder innan jag hoppade fram i hans dörröppning med ett jättepang med skorna. *klipp klopp klipp klopp klipp

KAPLANG*

Han tycker jag är lite knasig.

Tror jag

En annan tjej som också hade klackskor som låter kom gående mot mig, från motsatt håll och vi var på väg till samma dörr, vi började helt omedvetet att synkronisera våra klackljud men när vi båda insåg det började vi göra lite musiktakt tillsammans med våra klackande och det slutade med att vi båda tog snabbare och snabbare steg tills vi minisprang nästan på ställen genom dörren (och jag kan erkänna att vi klampade på ganska bra båda två) där vi mötte vakten som skakade på huvudet och bara tittade fundersamt på oss.

Vakten har jag redan skrämt upp med mina skor. När jag går genom den långa hallen mot honom så brukar jag säga att han ska akta sig för jag har mina smygarskor på mig. Vår förra vakt brukade se rädd ut och gömma sig för mig när jag kom gående. Det kanske finns en anledning till att han är vår förra vakt.

På något sätt känns det som om jag inte har en så seriös utstrålning hos många av mina kollegor.

Det tycker jag känns ganska bra...

2 kommentarer:

  1. Det är sånt som gör det värt att gå till jobbet

    SvaraRadera
  2. Ibland är det det enda...

    speciellt när stressen hänger som en fuktig tung duk över huvudet :) men jag skrattar mycket på jobbet.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive