söndag 24 juli 2011

femtiotalskjol för dummies part two


Jag använde mig ju av ett gardintyg, det var alltså en redan färdigsydd gardin som jag gjorde om till kjol. Medan jag väntade på att Tant Barbro skulle dyka upp och hjälpa mig med detta syande, som jag inte ser mig själv som direkt proffs inom, så började jag med att sprätta bort alla knytbanden från gardinen.

Fick dock beskedet att min hjälp var sjuk så jag fick klara mig ensam. Jag började med att sy ihop alla delarna, sparade så klart tvättlappen så den finns kvar. Kan vara bra att veta hur den får tvättas menar jag. Den del som jag just sprättat bort knytbanden ifrån använde jag som linning, redan färdigsydd så den var bara att fästa på kjolen.

Man är väl inte dum?

Efter att den vart färdigsydd runt om så provade jag den. Den satt prima fast var lite för lång. Mrs Data kom över på en blixtvisit och hjälpte mig att nåla upp den till rätt längd. Sedan fick jag klippa en himla massa.

Kommer ni ihåg knytbanden jag tog bort i början. Jag hittade en fin användning till dem. De fick bli rosetter på kjolen. Jag hade sexton band och använde åtta till kjolen.

Sedan tog jag en figursydd t-shirt jag hade. Gjorde en fyrkantig ram av gardintyget, sydde fast som urringning och satte även likadana muddar.

Det som nu saknas är knappar i kjolen och jag funderar på om jag ska sätta rosetter på tröjan också frågan är bara om jag ska sätta dom på ärmarna eller på hörnen i urringningen eller på båda ställena.

Vad tycker ni?

Det helt färdiga resultatet och hur hela kreationen kommer se ut på kommer ej att visas förrän på lördag, då det beger sig.

1 kommentar:

  1. Möjligtvis rosetter på ärmarna :) Snyggt ser det iallafall ut, ser fram emot att få se kort med dig som mannekäng på lördag :)

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive