måndag 25 juli 2011

Detta jävla SJ

Idag när jag gick från jobbet klockan fyra så sa en arbetskamrat "Åh va skönt att få komma hem tidigt" varpå jag lite bittert sa "Ja eller hur, med SJ?" Men sedan lade jag till "Nä, det har faktiskt inte varit några större problem på sistone"

Och det hörde ödet och tyckte det var dags att rocka min world lite extra så jag lärde mig att vara tacksam för att få det som jag ska förväntas få.

Tåget var inställt
Buss ersatte tåget
Bussen gick bara till Arboga och inte hela vägen till Örebro
Jag frågade busschauffören som sa att han bara tog emot order från de på hans bolag som fått beställningen från ett bolag som inte kunnat ta SJ:s beställning så han hade inget nummer till den ursprungliga beställaren så vi fick ta upp klagomålen med SJ.

Jag ringde SJ. Först det gamla vanliga numret 0771-757575 där de berättade att det var 19 minuters kö.

Glöm det!

Jag ringde istället 0771-757599 som var det numret jag fick från något annat SJ-nummer som min man letade fram åt mig.
Där berättade jag att "tåget jag skulle åka med var inställt och ersatt med buss som inte skulle hinna till Arboga i tid för att jag skulle hinna med tåget till Örebro, Vanligtvis brukar tågen vara ersatta med bussar som går hela vägen till Örebro för att så många pendlar den vägen men det var inte så denna gång så om de inte fixade ett färdmedel åt oss skulle vi vara tvungna att ta taxi och skicka fakturan till dem"
Han började huffa och puffa och förstod inte vad som hänt. Han hittade inte tåget som var inställt och han hittade inte tåget som vi skulle med i från Arboga. Efter att jag pratat med honom i en kvart där han bara uttryckte att han inte förstod något alls, så bad jag honom ringa upp mig när han fattat och fixat ett färdmedel åt oss.

Vi la på.

Han ringde efter tio minuter och berättade att det var buss beställt som stod och väntade på oss i Arboga. Lättade och glada åkte vi vidare och anlände till Arboga. Det stod inga bussar och väntade. Vi ställde oss och väntade och busschauffören som kört oss till Arboga började ringa till sin chef för att se om det kanske fanns en beställning på fortsatt resa till Örebro men han hörde inget. Efter att vi väntat tio minuter ringde jag till SJ igen och fick prata med en kille och sa att "tåget jag skulle åka med var inställt och ersatt med buss som inte skulle hinna till Arboga i tid för att jag skulle hinna med tåget till Örebro, Vanligtvis brukar tågen vara ersatta med bussar som går hela vägen till Örebro för att så många pendlar den vägen men det var inte så denna gång så om de inte fixade ett färdmedel åt oss skulle vi vara tvungna att ta taxi och skicka fakturan till dem" Jag berättade även att vi blivit lovade bussar men de fanns inte där. Jag påpekade även att det stod en busschaufför med buss i startgropen redo att köra oss vidare, bara han gav killen grönt ljus. Men det kunde inte killen i telefon göra. Efter en del huffande och puffande la vi på med löfte om att jag skulle bli uppringd när han hade löst problemet.

Nu var klockan mer än vad den hade varit när jag skulle anlänt till Örebro. Bussen gav upp och åkte tillbaka till ursprungsdestinationen. Snart började klockan närma sig det klockslag då vi inte skulle tycka att det var någon idé att åka buss eftersom nästa tåg till Örebro, som går en timme efter det tåg vi ville åka med, skulle avgå.

Då får vi beskedet.

Det tåget var inställt

Telefonen ringer och de frågade hur många vi var. När han fick höra att vi var runt tio pers drog han slutsatsen om att de inte skulle kunna peta in oss i en taxi. han sa då att han skulle ringa bussen vi åkt med till Arboga så han skulle åka tillbaka och plocka upp oss och köra oss till Örebro.

Här brast det lite hos mig och jag ifrågasatte deras sätt att arbeta. Att de till att börja med ställer in tåg och sedan inte beställer buss till Örebro som de brukar och sedan ljuger för oss och sedan väntar in i det sista med att låta en buss köra hela vägen och låta den buss som står inne åka igen för att sedan ringa tillbaka den igen.

En timme efter ankomsttid landade bussen i Örebro, men va fan, det var ju bara en försening med 100%, eller vad säger man?

3 kommentarer:

  1. Jag skulle ha exploderat om jag var du

    SvaraRadera
  2. Jag säger som m1 gjorde precis Helt sjukt!!!!

    SvaraRadera
  3. Jag säger som m1 gjorde precis Helt sjukt!!!!

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive