måndag 27 juni 2011

Oväntat resultat

Jag har ju käkat lågkolhydratkost under en längre period. Jag mår mycket bättre av det att äta lågkolhydratkost, inte bara genom att jag går ner i vikt och min midja minskar i omfång, jag mår bättre hälsomässigt också. Min magkatarr lugnar ner sig, jag har ett jämnare humör, jag är piggare, tja, jag kallar det inte diet, jag kallar det för omlagd kost för det är nog så här jag kommer fortsätta äta framöver.

Men alla koster behöver sina små undantag. Klart fest ändå måste få vara fest. Det innebär att jag inte var så kolhydratsstål i helgen, det var ju ändå midsommar. Och helgen innan dess var det ju fyrtioårsfest så då var jag inte heller så strikt. Båda helgerna slank det ner både drinkar och cider. Nu i helgen slank det ner en hel del potatissallad, chips och godis också, för att inte tala om glass.

Magen var svullen som en ballong, den smärtade och det kändes som om den skulle spricka i ett käckt "plopp" vilket jag såg fram emot som en lättnad. Jag lugnade ner mig på söndagen och försökte skärpa till mig, fast potatissallad slank allt ner även då.

I morse när jag klev upp tänkte jag att vågen skulle jag allt undvika. Jag hade en känsla av att det var lite plus på den och att jag svällt ut lite. Men! När jag drog på mig en klänning jag hade bara för en vecka sedan, så satt den hur pösigt som helst. Den hängde på mig som en säck mer eller mindre, och min mage så rent liten ut mot vad den brukar. Skillnaden från bara en vecka tillbaka var enorm, på klänningen. Den satt inte tajt för en vecka sedan, men nog tusan satt den inte lika pösigt. Jag kunde inte låta bli att ställa mig på vågen, och den visade, tro det eller ej, stiltje. Inget plus!

Jag fick till och med kommentarer på jobbet att jag såg smalare ut.
Tänka sig vad lite ordentliga matvanor kan göra med matsmältningssystemet, det verkar som om ämnesomsättningen iggar kolhydraterna när de inte ingår i vardagsmaten.

Hurra!

2 kommentarer:

  1. Visst är det underbart. Jag är uppsvullen från helgen. Planen var att undvika så mycket kolhydrater som möjligt men det var lättare sagt än gjort när det inte fanns något jättebra alternativ så jag fick helt enkelt äta rätt en del potatis bland annat. Jag var dock försiktig.

    Idag har jag ätit helt okej, lite för mycket kolhydrater men jag tror att det kan kännas bra imorgon faktiskt. Dags att fortsätta köra på så som jag gjorde innan så får vi se vad som händer. Jag har gått upp men misstänker att det beror på ägglossningen. (Börjar tröttna på det här med att öka i vikt varje gång man är lite extra kvinnlig varje månad nu...)

    SvaraRadera
  2. Jag har laborerat med fler saker som påverkar vikten och jag ska hädanefter endast väga mig när jag precis tömt systemet :) för sådant påverkar ju också :D

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive