Jag undviker kolhydrater vardagligen men nu är det helg och inte vilken helg som helst utan midsommar. Vad hör till midsommar, förutom sill som jag tycker är överskattat så in i norden? Jo, färskpotatis och potatissallad, hemmagjord potatissallad.
Allt för ofta på sistone har vi köpt potatissallad, den lyxigare varianten så klart, och den har väl gått ner men det är ju inte som mammas. Här är mammas, som jag tagit och till mig och gjort om till min egen och nu är den min, och jag är också mamma så den är fortfarande mammas.
Här är receptet till världens godaste potatissallad som jag tänker bjuda på i morgon:
Ingredienser: kokt färskpotatis, tärnad
Hackad smörgåsgurka
hackat äpple
hackad lök
massor av gräddfil
stark senap
Blanda senapen och gräddfilen. Häll sedan i äpplena, löken och gurkan. Smaka av så att smaken känns helt rätt för dig. Du kan blanda i senap efter smak.
Blanda ner gräddfilsröran bland potatistärningarna och rör om. Låt stå över natten.
Var beredd på att det alltid är för torrt dagen efter. Man måste alltid blanda i mer gräddfil. Jag brukar blanda i senap även i den omgången gräddfil, så att smaken inte blir för blaskig. Det bästa är att använda ungefär samma proportioner båda gångerna.
Allt är ju en smaksak men i den här omgången har vi ungefär:
2 kilo potatis
2 dl hackat äpple
2 dl hackad smörgåsgurka
1 dl hackad lök
10 dl gräddfil
1 dl söt och stark senap
Jag räknar kallt med att jag kommer få tillsätta 5 dl gräddfil i morgon strax innan servering.
Jag ser fram emot att få besudla min kropp med domdäringa kolhydraterna! Det är det typ värt
Allt för ofta på sistone har vi köpt potatissallad, den lyxigare varianten så klart, och den har väl gått ner men det är ju inte som mammas. Här är mammas, som jag tagit och till mig och gjort om till min egen och nu är den min, och jag är också mamma så den är fortfarande mammas.
Här är receptet till världens godaste potatissallad som jag tänker bjuda på i morgon:
Ingredienser: kokt färskpotatis, tärnad
Hackad smörgåsgurka
hackat äpple
hackad lök
massor av gräddfil
stark senap
Blanda senapen och gräddfilen. Häll sedan i äpplena, löken och gurkan. Smaka av så att smaken känns helt rätt för dig. Du kan blanda i senap efter smak.
Blanda ner gräddfilsröran bland potatistärningarna och rör om. Låt stå över natten.
Var beredd på att det alltid är för torrt dagen efter. Man måste alltid blanda i mer gräddfil. Jag brukar blanda i senap även i den omgången gräddfil, så att smaken inte blir för blaskig. Det bästa är att använda ungefär samma proportioner båda gångerna.
Allt är ju en smaksak men i den här omgången har vi ungefär:
2 kilo potatis
2 dl hackat äpple
2 dl hackad smörgåsgurka
1 dl hackad lök
10 dl gräddfil
1 dl söt och stark senap
Jag räknar kallt med att jag kommer få tillsätta 5 dl gräddfil i morgon strax innan servering.
Jag ser fram emot att få besudla min kropp med domdäringa kolhydraterna! Det är det typ värt
Ser gott ut. Ha en trevlig midsommar
SvaraRaderaJag har aldrig varit värst förtjust i potatissallad så först blev jag en anings orolig här... Men den däringa salladen verkar både god och värd att norpa receptet på. Fast jag får väl döpa om den till Pernys potatissallad.
SvaraRaderaSka bli intressant att smaka! :)
Tack Shammis!
SvaraRaderaMrs Data oj, inte visste jag att du inte brukar gilla potatissallad, hade tänkt göra cole slaw också men så tänkte jag att "Äsch, det blir nog bara potatissallad"
Men jag tror nog att du kan gilla den, för jag brukar inte vara så där överförtjust i andra potatissallader, har väl en avmätt känsla inför dessa, men den här, mumma!
Nu när jag har ätit den kan jag meddela att den var supergod! Klart snovärt recept.
SvaraRadera