söndag 15 maj 2011

En kväll i spänningens tecken

I går var jag riktigt sugen på att se en viss film, undrar vilken ;)
Jag har varit sugen att se på den ett tag nu och med tanke på vilken klassikerrang den ändå har, så inhandlade vi den för en billig peng för ett tag sedan.
Stanley Kubricks verk, baserad på Stephen Kings bok med samma namn:

Efter att vi genomnjutit denna film och stängde av, hamnade vi i omröstningen på Eurovisionsschlagerfestivalens omröstning. Brukar ju vara jättetråkigt. En som drar iväg och får alla tolvor och Sverige släpar sist. Men den här gången, utan att vi ens hört musiken, satt vi som på nålar. Tolvorna spreds över länderna, toppen var tät och ettan byttes ut flera gånger under samma lands röster och Sverige var en av de som slogs om toppen. När hälften av rösterna var utdelade låg Sverige på första plats.

Sedan sjönk Sverige och under ett tag hoppades vi på att Sverige skulle få ha den prestigefyllda platsen som tvåa, då man slipper lägger en massa pengar på att hålla tävlingen nästa år, men man har nästan vunnit ändå.

Bara för det ska vi nu bunkra frukosten i vardagsrummet och kika på reprisen tillsammans med barnen. Det hör till ovanligheterna.

Nu lägger vi allt hopp på våra hockeyspelare som kan ta VM-guld idag...

Men herregud, vad skriver jag, jag måste vara sjuk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive