tisdag 10 maj 2011

Det här med böcker

Jag hade ju den smarta idén att jag skulle skriva och redigera på min bok under min timmes tågresa till jobbet varje morgon. Jag har dock stött på lite problem där. Till att börja med är inte restiden en timme utan femtio minuter. Då får vi dessutom plocka bort den tid som det tar för mig att gå på och av tåget, plocka fram och och plocka bort och då är det bara fyrtio minuter som jag har på mig att skriva. Sedan kan vi plocka bort den tid som det tar för mig när jag äter frukosten, kollar av var vi är så jag inte missar min tågstation och så är vi nere på en halvtimme. Denna halvtimme är svårfokuserad eftersom jag som jag nyss påpekade, kollar var jag är hela tiden samtidigt som jag inte är ensam. Eftersom det är en massa andra människor runt omkring så har jag svårt att släppa taget om verkligheten och kasta mig in min bok. Jag har därför gått över från att skriva till att läsa på tåget istället.

Att läsa på tåget är underbart, både dit och hem. Det är så jag nästan längtar lite efter att få sätta mig på tåget, åt båda hållen, och bara ge mig hän i den skrivna texten. Tidigare har jag inte riktigt hittat ron eller tiden att läsa böcker vilket har gjort att jag suttit och streckläst de sista skälvande timmarna innan våra lästräffar. Den här gången däremot, har jag läst färdigt boken redan nu och måste gå och vänta på att få prata om den i flera veckor. I FLERA VECKOR! Här har jag suttit och snörvlat och fulgråtit på tåget fram och tillbaka, och den enda jag har att prata med är min man och han har inte läst boken.

I morgon ska jag i alla fall börja på en ny bok, som handlar om vampyrer, känns bra så jag kan komma in i min egen bok igen eftersom temat är likt. Och dessutom har jag inte hunnit uppdatera här inne över den förra bokcirkelboken eftersom jag aldrig har ro att sitta här längre. Det kommer, men under tiden ni väntar kan ni läsa vad Mrs Data har skrivit om den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive