torsdag 7 april 2011

Risk för YouTubekarriär

När vi åkte till affären var vår bruna komposttunna, som tömdes i går, på rymmen på grund av blåsten. Maken berättade att han redan satt den på plats tidigare på morgonen då den försökte rymma. När vi kom hem från affären var den på rymmen igen och strax efter att vi gått in försökte den med ännu ett rymningsförsök. Jag bestämde då att vi skulle ställa den på gräsmattan istället där den inte kunde smyga iväg lika lätt.

Sagt och gjort, jag gick ut för att ställa in den då jag såg en stor frigolitskiva på vägen. Det slog mig då att den påminde väldigt mycket om våra frigolitskivor som vi ska använda till isolering. Jag plockade upp skivan och gick in på tomten där jag såg ytterligare en liggande på gräsmattan, och ytterligare en. Minst fem stycken låg och försökte gömma sig bakom några grästuvor, vilket gick mycket dåligt då grästuvorna är små och frigolitskivorna rätt stora.

Jag började fundera över om vi haft dom ute över vintern, det kunde jag inte minnas, dessutom var dom för fräscha för att inte ha varit täckta. Jag såg då att de legat under verandan(läs sovrummet) på baksidan och jag tog med mig den jag hade i handen för att lägga tillbaka den. När jag kom fram till hålet där de legat, och fler låg på lur, kom en vindpust som förvandlade skivan jag hade i händerna till ett segel och nästa välte mig. I samma veva smet ännu en skiva ut från verandagömman.

Snart såg jag vad problemet var. Det är öppet på båda sidorna, vi brukar ha en trävägg på den sidan jag befann mig, men den hade vält, vilket hade skapat en vindtunnel under verandan. Vinden under verandan var så stark att den nästan välte mig när jag försökte pula in skivorna och skivorna vägrade ligga kvar. Jag skjutsade in en och den kom utflygande igen med full kraft. Jag kunde ju inte låta dem ligga kvar på gräsmattan men jag kände mig bra korkad som kämpade mot vädrets makter. Jag vann tillslut efter att ha fått upp den tunga träskivan igen, ställt den lutande mot vinden, och fått in frigoliten bakom skivan men, jag inser själv hur fruktansvärt korkad jag måste sett ut mitt i mina tafatta försök med flygande frigolit. Det gjorde att jag garvade friskt under det utkämpade slaget.

Nu hoppas jag bara att ingen stod och filmade denna händelse för risken finns att någon lägger upp detta filmklipp med stor framgång på YouTube

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive