onsdag 13 april 2011

HönaPöna

I dag satt jag och jobbade in i det sista. Tidigare har vi gått till tåget lite tidigt och fått stå och vänta, därför tänkte jag att jag kunde dra ut på det lite extra. Klockan var närmre 15:52 när jag väl kom iväg och då var jag osäker på om tåget gick 15:46 eller 15:59 så jag kände mig lite extra stressad när jag sprang ner för trapporna. Nu är det ju så att tågen går med en timmes mellanrum och det är en väldigt stor skillnad mellan att hämta barnen 17:30 eller 18:30 när man ensam ska fixa mat, vara pedagogisk lägga barn och hinna umgås med dem något också. Därför kände jag att det var lite extra viktigt att hinna med det där tåget som gick inom antingen fyra eller sju minuter.

Av någon anledning brukar jag tappa, mitt annars så perfekta, lokalsinne när jag kommer ut ur just den port som jag kom ut genom i dag. Därför började jag dessutom mitt i all stress, springa åt helt fel håll. Efter ungefär två kvarter kom jag på mig själv och började ta mig mot stationen från en annan riktning än tidigare. Jag hade alltså en längre sträcka att ta mig denna gång än tidigare men mindre, om än fortfarande osäker, tid på mig innan tåget skulle gå.

Inom allt för kort tid började min kropp ge upp. Jag skämdes inför mig själv över hur fruktansvärt dålig min kondis verkade ha blivit då jag flåsade som ett ånglok medan jag stapplade mot tåget. Tåget gick 15:59 som tur var och jag hann precis med. När jag kastade mig ner i sätet värkte hela bröstkorgen och det kändes som om jag inte kunde andas.

Detta gick inte över på närmre en halvtimme. Det började oroa mig efter en så där tjugo minuter för då kändes det inte längre som en vanlig "short of breath" utan som något allvarligare. Värken var så pass ångerfull att jag faktiskt kände lite tårar vilja sippra fram men det tilläts inte riktigt. När värken i bröstkorgen gick över gick det över till en värk i lungorna. En djup värk, en kall värk och jag fick en svårighet att andas. Det var som om någon satt på min bröstkorg, som om jag hade ett gigantiskt astmaanfall. Detta yttrade sig i en mycket smärtsam hosta som värkte ända ner i botten av bröstkorgen, inte i musklerna utan i lungorna.

Jag tog mig till dagis och hämtade dottern och när jag kom hem ringde jag till sjukvårdsupplysningen. Efter en kvarts telefonkö fick jag veta att jag troligen andats lite för kall luft lite för häftigt vilket skapat smärtan. Inget farligt. Jag skulle ta det lugnt och dricka varmt sa hon. Med tanke på att jag var ensam med mina två barn och kände att det skulle bli så krångligt att åka till sjukhuset över en hypokondriskt framkallad blodpropp valde jag att svälja hennes argument. Pappa blev dock förbannad över hennes lata diagnostisering av mina symtom.

Nu har min febriga make kommit hem och jag måste krypa ner i sängen och ta hand om honom också innan jag hinner ta itu med mig själv och med tanke på att jag ska upp fem i morgon är det nog bästa jag väntar med att få några allvarliga problem som jag måste till läkaren med. Halsen värker fortfarande men den kanske blir snäll över natten.

God natt you all

3 kommentarer:

  1. Nä men oj... Hoppas du sov gott, Kram

    SvaraRadera
  2. Usch vilken upplevelse. Jag skulle oxå tänkt mig alla hemska scenarios som finns. Hoppas att du sovit gott och mår bra nu

    SvaraRadera
  3. tja jag lever i alla fall :D

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive