söndag 24 april 2011

Arkeologiska utgrävningar på bakgården

Just nu sitter jag och är fruktansvärt trött i kroppen och känner av muskler som knappt visste att jag hade. Nu vet jag i alla fall att den där hypokondriska bröstcancern jag känt av egentligen är bröstmusklerna som gömmer sig någonstans där under. Jag har dessutom väldigt ont i en viss muskel som, efter vad jag förstått, oftast killar brukar ha ont i, i underarmen, fast i mitt fall i vänster arm. Varför har jag det på det här viset måntro. Jo, jag har grävt i dag, hela dagen. Det har varit ganska spännande utgrävningar.

Under vår gräsmatta gömde sig saker som gamla klädnypor, en gammal väldigt rostig tältpinne, lite glas med mera. Det som dock var mest fascinerande var det jättestora cykellås som jag hittade, placerat ungefär en decimeter under gräsmattan. Varken jag eller maken kände igen den. Jag hittade även en sladd. En lång sladd, nergrävd, som verkade löpa från huset och till den pergola som idag sover på tippen. Den var långt ifrån godkänd för dylika behandling, alltså, en helt vanlig vit innesladd. Vi är inte så bra på sådant där så vi har inte lyckats datera några av sakerna.

Som jag uttryckte tidigare så "Flytta halva baksidan av tomten till framsidan". Jag fick en fråga på det och det är helt enkelt så att vi ska bygga veranda. Då krävs en hel del underarbete så som att gräva, lägga friberduk, singel och dessutom skall plintar grävas ner. Jag jobbar just nu på att gräva ut ett lagom djupt lager så att fiberduk och singel får plats. Vi skall även ha vår pool inbyggd i verandan och där ska vi ha singel, isolering och oljehärdad board som grund.

Det blir ju väldigt mycket jord som inte ska vara kvar på baksidan då och för att få lite nytta av den så lägger vi igen de gropar vi har på framsidan sedan vi dränerade huset för nio år sedan. För att det inte ska vara fula jordhögar som vi måste så nytt gräs på så kör jag den gamla scouttekniken vi använde oss av när vi haft läger. Jag har skurit ut fyrkanter i gräsen och tagit med mig toverna och lagt i hålen. På det sättet kan gräset ta sig igen, på sin nya lokalisering. Jag märkte snart att det var mycket läggare att gräva och ta med mig jorden där det fanns gräs. Vi har nämligen en död plätt från förra årets poolplacering. Den smulade bara sönder sig och tog hela dagen att kånka runt huset.


Som tur var fick jag lite hjälp mot slutet.


Det ser kanske inte så mycket ut för världen, men det var många skottkärrelass som jag fick köra runt huset. Det är ungefär en decimeters djup och förutom den plätt som syns här, så är det som ett dike längs med hela den framtida verandan.

Här försöker jag visa alla plättar som jag försökt fylla.

Just nu är jag värd det lamm med hasselbackspotatis som maken slänger ihop i köket åt mig medan jag sitter, nyduschad, i mysoverall och latar mig samtidigt som jag drömmer om de drinkar som skall intas på altandäcket i sommar, vid poolkanten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive