tisdag 22 mars 2011

Tävlingspiffar

Såg inne på Malins blogg att det var en tävling på gång. Den skulle redan varit över men dom har förlängt ända till sista mars vilket jag såg som ett tecken och började direkt piffa på en gammal novell jag skrev för femton år sedan. Om man säger så här, ritningen är bra men hantverket behöver lite bearbetning. Så mycket bearbetning att det bara var att riva allt med grunden och bygga nytt efter ungefär samma ritning. Här är tidigare och ny öppning:

"Karin gick de få trappstegen till dörren som ledde in till den skabbiga föreningslokalen som så många gånger förr, men det kändes annorlunda den här gången. Ekot som brukade bli av hennes steg var inte lika tydliga denna gång. Hon drog ett djupt andetag, samlade kraft innan hon greppade dörrhandtaget."

"Hon kom upp för trapporna likt en förrymd ängel. Klänningen svepte runt hennes ben när hon gick upp för trapporna. Nervositeten syntes på henne genom de tveksamma rörelserna och den nedslagna blicken"

Tja, lite restaurering är i fokus, som sagt. Blir det bättre? Vet ej tusan men jag har i alla fall ändrat mitt sätt att vilja uttrycka mig på över åren.

2 kommentarer:

  1. Jag tyckte det blev jättebra med ändringen. Lite tajtare, och det får mig att bli mer nyfiken på vem det är som går uppför trappan... Jag vill helt enkelt läsa vidare. :)
    Lycka till med restaureringen. :)

    SvaraRadera
  2. Tack, jo, jag kände att den stapplade lite så jag kände att jag lite tempo och mer spännande beskrivningar var på sin plats :) men det innebär att jag får skriva hela novellen från grunden igen är jag rädd. Jag vet vad som händer men allt kommer berättas på nytt språk.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive