fredag 18 mars 2011

Tandplåga

På en sidan i munnen tappade jag en stor amalgamfyllning för ett tag sedan som blivit utbytt till en stor plastfyllning. I överkäken på samma sida har jag en stor relativt ny lagning. På andra sidan i munnen har jag en annan relativt ny stor lagning i överkäken.

Alla dessa lagningar är ömma och har varit det ett bra tag sedan. Det gör alltså ont i hela munnen när jag tuggar, på båda sidorna. Den stora lagningen som byttes är så öm att när man petar på den känns det som en elektrisk stöt i hela kroppen.

I dag var jag hos tandläkaren igen för att laga (behöver jag säga att mina tänder är kassa) och jag berättade då om mina problem. När hon kikade så kunde hon inte se några problem men när hon petade på den hysteriskt ömma tanden så behövdes det inte mer än att hon kom åt för att jag skulle hoppa till. Hon förstod då vidden av mitt problem och ville göra något åt det. Hon hade en teori om att den stora fyllningen vidgats och tryckte på nerverna. Hon skulle då ta bort fyllningen och ge mig två mindre på samma ställe. Hon tog bort halva och la dit en ny. För att kunna göra detta var hon tvungen att bedöva mig, jättemycket! För varje spruta jag fick (tre stycken), var jag spänd som en pilbåge och för varje spruta fick jag en adrenalinchock. När jag var klar så var jag så bedövad att det kändes som om hela den sidan av munnen var tre gånger så stor och min tunga var omöjlig att kontrollera. Jag gick direkt och la mig för att försöka sova bort den otrevliga känslan som bedövningen gett.

Två timmar senare vaknade jag, bedövningen hade inte släppt. Jag mådde illa, ont i kroppen, ont i munnen och huvudvärk som efter den blötaste festen, ever. Maken fick besök från en gammal lumparkompis han inte sett på tjugo år så det var bara att sätta på den trevliga masken och låtsas som om jag mådde prima, tills han gått. Efter det har jag inte varit den där snälla goa frugan direkt. Jag har ont i munnen, det har inte fungerat fullständigt eftersom ömheten finns kvar i den gamla delen av lagningen samtidigt som värken i resten av munnen fortfarande finns kvar och huvudvärken har inte gett sig. Jag och maken har, på grund av min dumma mun, haft flera helt onödiga tjafs, som jag tar på mig skulden för helt och jag är så trött, så evinnerligt trött på att ha ont nu.

Vad är det jag vill säga med det här inlägget?

Det har jag ingen aning om, mer än att jag tycker fruktansvärt synd om mig och det är dags att gå och lägga sig och hoppas på att jag kommer kunna äta något i morgon.

Det var i alla fall gratis.

2 kommentarer:

  1. Usch, jag tycker också synd om dig! Har varit tvungen att dra ut en tand och det behövdes sju sprutor innan jag var helt bedövad. Tandläkaren jobbade hårt i 45 min innan den jäkeln var borta. Tandproblem är inte bara smärtsamt, det är dyrt också!

    Kram och fin helg!

    SvaraRadera
  2. Ja unsch ja. Sju sprutor, fy satan! Inte avis alls!

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive