lördag 19 mars 2011

Tandläkarbedövningsbaksmälla

I torsdags var jag ju hos tandläkare. Jag är osäker på om det hon då gjorde överhuvudtaget gjorde någon skillnad eftersom jag fortfarande har ont.

På kvällen mådde jag fruktansvärt dåligt vilket gick ut över min stackars make som jag gnällde och bråkade med. På fredagen vaknade jag med kraftig huvudvärk, kroppen var skakig och jag mådde riktigt otäckt dåligt. Som baksmällan från helvetet eller som flunsan utan feber. Jag väntade hela fredagen på att febern skulle sätta in men den kom aldrig. Jag var bara helt matt, jobbig i kroppen, fruktansvärd huvudvärk och skakis.

Jag är ju rena detektiven och en fantast i att dra logiska slutsatser så jag började lägga ihop vissa saker när varken torrhosta eller feber gjorde resterande symtom sällskap. Allt hade börjat efter tandläkarbesöket. Alltså måste det ju ha något med bedövningen att göra. Bedövningen hade känts värre än vanligt, hållit sig längre än vanligt och hon hade använt tre sprutor. Efter att ha kikat lite på internet efter hållbara teorier utan att få något napp så ringde jag min allvetande fader.

Jag frågade om det fanns just de symtom jag genomlider kan ha något med biverkningar att göra. Han var först skeptisk men sedan började vi gå igenom förloppet, när jag fick sprutorna. Hur tätt och hur det känts i munnen och liknande. När jag råkade säga att jag fick hjärtklappning när jag fick sprutan så reagerade han. Det skulle ju innebära att jag fått in adrenalinet i blodomloppet eftersom det fått mitt hjärta att reagera så kraftigt. Jag hade fått riktigt läskig hjärtklappning med yrsel och svettningar och rubbet, varje gång. Nu var det en helt annan femma.

Min kropp har genomgått en rejäl pers, den har (utan att jag personligen varit speciellt styrande i det hela) sprungit ett maratonlopp och detta dessutom under en ganska stor skräckpers (eftersom jag har tandläkarskräck) så om min kropp känner sig lite utpumpad så är det inte något konstigt alls. Förhoppningsvis är den redo för livets utmaningar på måndag igen, då jag har tre möten inbokad, men jag ska nog ta det lugnt även i morgon, var utlåtandet.

Plötsligt sätter det min kolhydratscraving i ett nytt ljus, klart kroppen får för sig att jag behöver snabb energi, det behöver ju alla maratonloppsgenomförare, har jag hört.

4 kommentarer:

 1. För mig låter det som ett migränanfall. Det kan hålla på i 3 dygn. Jag har själv migrän. En gång när jag var på Mallis trodde jag att jag hade ett migränanfall - men det visade sig sen att det var 40 graders feber och då trodde jag att det var influensa. Men på femte dygnet var jag döende och ambulansen kom o körde mig till sjukhuset. Jag hade lunginflammation! Det jag vill säga är att migrän kan vara så jävligt att man mår/tror att det är influensa. Alltså något att ta på allvar. Mitt första migränanfall fick jag efter att jag varit hos en chiropraktor med nackproblem. Sedan dess har den återkommit. Krya på dig:-)

  SvaraRadera
 2. Ja nog kan det var migrän, men det är troligen framkallat av alldeles för mycket adrenalin.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Det där låter som det jag har legat däckad med hela veckan. Det började med migrän, sedan blev det som en förkylning utan snuva, sedan som en influensa, och hela tiden med en helvetisk huvudvärk. Samma för många andra på jobbet, som har varit hemma under perioder de senaste veckorna, och nu antagligen Robin också, då han nyss vaknade och skrek för att han hade ont i huvudet..

  *rättelse av stavfel

  SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive