tisdag 22 mars 2011

Prioriteringar

Bild lånad från Hemmakanalen.se

För några dagar sedan, när jag ältade våra ombyggnationsbekymer, fick jag kommentaren "anmäla dig till ngt tv-program kanske kan vara en lösning:-)" av Ebba. Efter att jag förstått att det inte var "en annan del av köping" hon menade så började jag och maken lite skämtsamt prata om det. Både i går och i dag såg jag på bygglov, vilket är ett av mina favoritombyggnadsprogram (förutom den arga snickaren, men han vågar jag då rakt inte ha hit) och började faktiskt lite mer seriöst fundera på saken. Men på deras sida säger de följande:
"Begär inte för mycket. Det måste vara rimligt för Bygglov att klara av jobbet på fyra dagar."

Vad tusan ska vi då välja?
  1. Ska vi välja källaren med totalrenovering och installation av badrum badrummet och fixning av teverummet? I så fall behöver vi förbereda med att rensa ut hela källaren för det är ju skitmycket att göra innan man ens kan börja jobba där nere.
  2. Eller ska vi välja köket, duschrummet och dotterns rum på övervåningen, vilket skulle vara det ställe där Mija skulle ha störst chans att inreda och då även kan ha större chans att få hit dom. Men i så fall behöver vi nog förbereda med att byta stammarna i källaren och i så fall kan vi lika gärna hacka upp golvet, lägga golvvärme, installera toalett med mera och då måste vi ju rensa innan så då får vi ju ännu mer arbete.
  3. Eller ska vi bara beskriva vårt problem och hoppas på att dom kommer på en egen lösning som faktiskt kan rädda vårt drömkök, utan att behöva bygga ut. Men om vi skickar in en sådan öppen förfrågan finns ju risken att de anser att det är för stort och ratar oss redan vid kuvertöppningen.
Som sagt, prioriteringarna blir svåra men som jag uttryckte på FB förut: huset är ju så jäkla litet att hela huset räknas som ett litet projekt.

Dessutom måste man vara med på teve och det lägger ju på fem kilo vilket jag precis gjort mig av mig och det skulle ju kännas surt.

Vad skulle ni valt?

1 kommentar:

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive