lördag 12 mars 2011

Om vi nu ändå kollade

Vi har ju inte följt melodifestivalsjippot så pågått under flera veckor men den svenska finalen tycker jag allt att man ska kika på. När man ändå kikar med barnen (läs barnet) så får man ju passa på att gå hela vägen och rösta själva. Men, hur likt rösta vi med det svenska folket? Jo det ska ni allt få veta här och nu.

Eric Saade med "I will be popular" vann melodifestivalen men vilka vann i Pernys hushåll?

första plats hos oss fann man The playtones med "The king" som kom på sjätte plats enligt svenska folket.
Delad andra plats enligt P.H.(Pernys Hushåll) Brolle med "7 days and 7 nights" som kom sämre än sjunde enligt S.F. (svenska folket) tillsammans med Eric Saade med "I will be popular"
Delad tredjeplats enligt P.H. D Saucedo med "In the club" som kom på andra plats enligt S.F. tillsammans med Swingfly med "Me and my drums" som kom på femte plats enligt S.F.
Fjärde plats The monitor med "Oh my god" som kom på tredje plats enligt S.F.
Femte plats Linda Bengtzing "e de fel på mig" som kom på sjunde plats enligt S.F.
Sjätte plats Sanna Nielsen "Im in love" som kom på fjärde plats enligt S.F.
sjunde plats Sara Varja med "Spring för livet" som kom sämre än sjunde plats enligt S.F.
åttonde plats Nicke Borg med "Leaving home" som kom sämre än sjunde enligt S.F.

Ungefär så roligt var det. Jag funderar på om man skulle göra en tävling och betygsätta bra musik istället, kanske skulle vara lite mer engagerande i familjen också.

5 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Enligt TB (Tant Barbro) såg resultatet ut ungefär så här:

  1. The Moniker - Oh My God
  Jag vet! Bidraget var jättetöntigt, men jag blev glad.

  2. The Playtones - The King
  Skön basgång, helt enkelt.

  3. Swingfly - Me and My Drum
  Brukar inte gilla sådant crap, men jag gillar bitarna med sång. Egentligen tycker jag att killen som faktiskt sjöng, kunde ha stått för bidraget och inte den där pratande fan.

  4. Brolle - 7 Days and 7 Nights
  Mje, får duga. Han hade snygga skor.

  5. Linda Bengtzing - E det fel på mej
  Schlager, helt enkelt. Jag kanske inte gillar det i sig, men hon har ju i alla fall energi.

  6. Sara Varga - Spring för Livet
  Låten har en viss charm, men den hör absolut inte hemma i den här kontexten. När jag ser på melodifestivalen vill jag bli glad och energized, jag vill inte höra visor om hustrumisshandel.

  7. Nicke Borg - Leaving Home
  Jag hade väntat mig mer av honom.

  8. Sanna Nielsen - I'm in Love
  Blah.

  9. Eric Saade - Popular
  Usch! Jag får bara en sådan obehaglig magkänsla av att han kommer att bli hustrumisshandlare när han blir stor. Gillar inte hans utstrålning, eller låten för den delen.

  10. Danny Saucedo - In the Club
  Bläk.

  SvaraRadera
 3. Jag kan säga som så att sonens röster nog var dom som påverkade mest för han var duktig på att rösta fem eller ett, det gör ju lite skillnad när föräldrarna är mer försiktiga och röstar två eller tre eller fyra på många.

  Makens absoluta favorit var "me and my drum" mycket för att killen som rappade är en av medlemmarna i "teaddybears" men jag tror mycket berodde på att det var så -inte schlager-
  Sonen hade många favoriter, blanda annat brolle och saade.
  Jag hade inte så många favoriter, vissa var bara mindre dåliga. De som jag är väldigt glad över att de inte vann var "spring för livet" "e de fel på mig" och "leaving home" för de var hemska.

  Eric Saade, hustrumisshandlare? Hmmm?

  SvaraRadera
 4. Ja, hemskt av mig att säga. Förhoppningsvis är han världens goaste trallpojke, men jag får bara obehagskänslor av hans utstrålning :(

  SvaraRadera
 5. Jag la inte in någon värdering eller pika dig, det var en ärlig fundering, jag har inte sett eller känt det så jag blev mest nyfiken över vad du fastnat i.

  SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive