fredag 4 mars 2011

Nu börjar det dra ihop sig


På måndag skall jag på min första författartilldragelse. Jag har aldrig varit på något sådant förut, en tillställning där massa författarwannebes samlas och träffar publicerade författare och förlag för att få tips råd och vägledning på sin väg till utgivning. Från början hoppade jag på det eftersom Malin sa att hon skulle dit. Min tanke var då att slå två flugor på smällen, alltså både få träffa någon irl som jag haft bloggkontakt med samtidigt som jag skulle få lite matnyttig information. Hon var dock tvungen att backa ur och jag har hittills inte fått några indikationer på att det är någon annan jag möjligen känner till som ska dit. Det gör mig lite extra nervös. Å ena sida har jag inte några större problem med att gå själv på saker, jag är inte den blyga typen men å andra sidan är jag rädd att jag kommer vara den enda som åker själv och att jag därför kan bli lite extra ensam.

Annat som jag funderar över är; vad ska man tänka på inför en sådan här tilldragelse? Hur ska man förbereda sig? Åker man bara dit med ett öppet sinne och sitter där och är mottaglig för all dem information som kommer att ges eller ska jag själv vara förberedd, påläst på något speciellt eller ha med mig något?

Är det någon läsare där ute med lång erfarenhet av sådana här drabbningar som kan ge lite matnyttiga råd eller som kanske till och med också ska dit och kan tänka sig att förbarma sig över mig, kännas vid mig vid ankomst och liksom valla mig rätt under kvällen?

5 kommentarer:

  1. Vad spännande. Lycka till och hoppas att du får många bra tips

    SvaraRadera
  2. Jag kan tyvärr inte ge några råd, men att åka dit med ett öppet och nyfiket sinne både inför människorna du ska få träffa och ämnena som ska avhandlas tycker jag låter alldeles utmärkt. Hoppas att det blir riktigt givande!

    SvaraRadera
  3. Ta med dig nytopsade öron så du kan pejla in all nyttig information. Om du känner dig ställd i någon situation, som kanske inte handlar om skrivande, kan du byta ämne och börja prata om dina häftiga naglar ... Lycka till och ha det så trevligt:-)
    (Var är det där någonstans då?)

    SvaraRadera
  4. Tack för lycka tillet men... är det alltså ingen av er som ska dit?

    SvaraRadera
  5. Jag hade tänkt gå, men så blev det inte så i alla fall. Hoppas det blir en lyckad kväll(?).

    Mina enda tips är att ha roligt och lyssna noga.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive