torsdag 10 mars 2011

Mandelpannkakor

Idag är det torsdag och barnen vill gärna ha pannkaka. Jag ville också ha pannkaka, men jag ska ju inte sätta i mig mjöl. Då tog jag till det pannkaksrecept jag fått av min goda vän Helena, där man gör pannkakor på mandelmjöl istället.

Jag hade dock inget mandelmjöl så jag tänkte att det borde väl inte vara så svårt att få till. Jag mixade och mixade och mixade.

Men det blev ändå inte bättre än så här. Jag tänkte att "det här går aldri" (med utpräglad gnällbältska) men skam den som ger sig så försöka måste man ju.

Jag var tvungen att vispa upp mandelgrynet inför varje ny gräddning för det hade en tendens att lägga sig i botten och jag var bra orolig för att det inte skulle gå.

Men det gjorde det, och snart stod jag där och gräddade två sorters pannkakor samtidigt. Jag gjorde mandelpannkakorna i en liten omelettlagg så de skulle hålla ihop bättre.

Jag serverade mandelpannkakorna med blåbär mixade med mjölk.

Receptet kommer här och jag har modifierat det en aning, som vanligt:
5 ägg
4dl vispgrädde (1 dl grädde tre dl mjölk)
2dl mandelmjöl
1krm salt (glömde visst)
smör att steka i på ganska låg värme

Jag vill nog ge dessa ett ganska högt betyg. Riktigt goda, samma godhetssmak som kokosvåfflorna, fast annorlunda. Jag rekommenderar att prova om man undviker mjöl, kanske prova ändå till och med.

4 kommentarer:

 1. Jag har ett recept på pannkakor som man gör med fiberhusk istället. Funkar jättebra och smakar som vanliga pannkakor. :) Kan leta fram det om du vill. :)

  SvaraRadera
 2. http://ninaslchf.blogg.se/2010/april/tunnpannkakor.html

  Här är receptet. :)

  SvaraRadera
 3. Tack. Kul, ska prova det också någon dag :)

  SvaraRadera
 4. Perfekt eftersom maken och jag prövar att hålla oss ifån mjöl just nu. Måste testas! :)

  SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive