torsdag 17 mars 2011

Jobbmässa

I dag har jag varit på jobbmässa tillsammans med Mrs Data och Tant Barbro. Den fnittriga och lite lätt flamsiga tegalningstrion. Vi hade alla tre tryckt upp våra cv:n och var redo att sälja oss själva. Jag gick så långt att jag valde bort min vanliga jacka, den var ju skitig, mot min gamla jacka som jag inte ännu hunnit krympa i vilket innebar att jag gick runt med öppen jacka hela dagen. Solen sken och vädret var underbart men, det var inte direkt sommarvärme.

Som sagt, uppklädda, snygga, proffsiga och förberedda kom vi till jobbmässan och trängdes med folk som inte såg ut att ha kollat sig i spegeln innan de kom till mässan och kom till monter efter monter där de sa att de inte tog emot våra CV:n utan ville att vi helt opersonligt skulle gå in och registrera oss på deras hemsidor för det var ju ändå inte dom som hade något med rekryteringen att göra.

Jag måste säga att jag inte fattar grejen med jobbmässor.

Varför ska jag gå till en stor lokal för att stå och prata med folk som ändå inte har något att göra med min eventuella framgång och som ändå bara hänvisar till deras hemsidor. Det skulle lika gärna kunna vara ett lång bord med broschyrer istället.

Någonstans känns det som om de som inte tittat sig i spegeln gjorde rätt, de la inte ner en massa jobb i onödan.

2 kommentarer:

  1. Fast de hade ju kunnat piffa sig lite för oss med fungerande doftorgan....

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive