söndag 27 mars 2011

Jag och kolhydraterna

Jag har ju gått på GI-rivstart i fem veckor nu. Det har fungerat bra, jag har gått ner i vikt i fin takt, 6 kilo på 4 veckor. Jag har mått bra under hela tiden, förutom viss craving för smörgås och pasta samt en viss övermättnad av ägg. Jag har känt mig pigg och min magkatarr har nästan helt varit frånvarande under hela tiden. Jag hade tänkt köra i fem veckor för att sedan gå över till vanlig GI där jag skulle äta mat med lågt glykemiskt index. Det har nu gått fem veckor och jag ska gå över till vanlig GI.

Fredagen började jag med en grov smörgås och på lunchen ha med ris, en halv dl kokt ris med en kyckligwok. På kvällen tog jag några mörka chokladbitar som hade smaksättning.

På natten hade jag sura uppstötningar och jag vaknade i morse med baksmälla. Jag åt senare idag ris till maten och jag snodde en godisbit från barnen. Det däckade mig totalt och mitt under earth hour blev jag paniktrött och var tvungen att smyga in i sovrummet och lägga mig lite.

Jag ska köra den här veckan med ett försök att äta bra GI, nästa helg ska jag fira min bror och då kan det hända att jag tar något alkoholhaltigt. Därefter hoppar jag på rivstarten igen.

Något jag kan konstatera är att hela jag mår bättre ju mindre kolhydrater jag äter, därför ska jag fortsätta undvika dessa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive