Idag blev det pannkakor till barnen. Medan jag stod och stekte dessa kände jag ett visst sug efter att få äta lite pannkakor jag med. Jag hade ju fiberhusk och hade hört rykten om att man kunde byta ut mjölet till detta när man ville baka. Jag hade dock inte hört något om hur det reagerade i jämförelse med mjöl och försökte läsa mig till utan framgång. Jag utgick från att den fungerade som mjöl och satte igång.
Efteråt fick jag ett recept som jag ska följa nästa gång, om jag törs.
Nej, det fungerade inte som mjöl. Väldigt snart hade jag cement i bunken istället för gegga och jag fick jobba på att ösa på mer och mer mjölk för att kunna få till en smet
När jag börjat grädda märkte jag att smeten bara fortsatte att tjocka till sig och snart hade jag inte pannkakssmet i bunken utan något som mer liknade gröt.
Jag jobbade hårt med att platta till den uppkomna klumpen som hamnade mitt i stekpannan för att kunna få till något som påminde om pannkakor. Värmen var tvungen att hållas riktigt låg och kakorna fick gräddas över fem minuter stycket så jag hann med mycket annat under tiden jag hann grädda de fem som fick bli något.
Gör en snabb jämförelse, vilka ser godast ut, de till vänster eller de till höger. Jag är rätt säker på att de till vänster var godare för de till höger var riktigt snoräckliga. Segt hölje som höll något som mest på minde om havregrynsgröt innanför och alla som varit på scoutläger med mig och såg mig kräkas upp den lilla tilltvingade sked gröt vet vad jag tycker om denna rätt.
Jag slängde så mycket mat att de svältande människor ute i världen måste ha känt störningen i matkraften och gråtit utan att förstå varför.
Efteråt fick jag ett recept som jag ska följa nästa gång, om jag törs.
Kommentarer
Skicka en kommentar
Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.