lördag 26 mars 2011

Annorlunda intervju

Jag var på anställningsintervju i går, eller i förrgår om man nu ska se vad klockan är nu. I klarspråk, jag var på intervju i fredags. Redan innan intervjun var det udda eftersom jag inte själv sökt jobbet och därför var helt oinförstådd i exakt vad det var jag sökte. Nej, de hade sökt upp mig. Efter att ha fått mitt "helt otroliga cv" i sina händer hade de ringt mig för en träff. Inte bara mig förstås, jag avlöste någon annan som de intervjuat precis innan.

När vi satte oss så var de inte intresserade av att se mina betygskopior, de var inte intresserad av att få mina referenser, de ville bara träffa mig. Jag fick inte de där frågorna man brukar få utan de bad mig först berätta om mig själv och sedan ville de veta vad jag ville jobba med. Jag är rätt så bred och kan tänka mig att jobba med väldigt mycket och där jag satt var jag osäker på vad de ville ha mig till och jag ville ju inte sumpa chansen genom att råka rikta in mig fel. Trevande började jag förklara att jag var väldigt bred i mitt intresse och kunde tänka mig att jobba i stort sett med vad som helst, bara det var med människor, administrativt, motiverande och gärna i projektform så man såg hur något växte fram. Det var för brett ansåg de och ville att jag skulle nischa. Tillslut kom de fram till att jag var perfekt.

Då började de överösa mig med komplimanger. Här var intervjun extremt annorlunda mot de jag varit på tidigare. Vanligtvis brukar en person sitta och betrakta mig med bedömande ögon där de ställer så kniviga frågor som möjligt och gärna ifrågasätta många av svaren på ett sätt så man känner att man slår knut på sig själv. När man går ifrån sådana intervjuer känner man sig nästan alltid misslyckad på ett eller annat vis. Den här intervjun fungerade på ett lite annorlunda sätt. Jag fick veta att jag var energisk, full av inspiration och att jag kunde motivera ett helt rum. De sa allt det där jag själv känner att jag är och kan när inte någon chef har tryckt ner mig tillräckligt länge, eller hållit mig tillbaka så pass att jag börjat ifrågasätta mig själv. Det kändes som om de skulle ge mig utrymmet att växa, som att de såg det där som jag vill ge att allt skulle vara helt perfekt! De sa att jag skulle passa till allt de jobbade med och vara en otrolig resurs för dem och det bästa skulle vara om de kunde bara kasta in mig direkt, men...

Ja, självklart var det ett men!

De hade inte någon tjänst färdig för mig i dag.

Men, vi ska ha kontakt och försöka få igång ett samarbete så vi kan se om vi kan arrangera något senare.

Vad ska jag säga. Jag fick inte något jobb idag men jag fick i alla fall en egoboost, en energikick och känner att jag allt är värd något i alla fall, trots att jag inte har något jobb.

2 kommentarer:

  1. Så underbart att bli uppbyggd av rätt människor och att det klickade:-) Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Härligt! Även om du inte fick något jobb den här gången.
    Lycka till!

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive