tisdag 8 februari 2011

Vadå valt fel yrke?

Det har framkommit tidigare att jag vill bli skådis, författare, konstnär men jag blev socionom.

Nu ska jag erkänna ytterligare ett intresse som inte alls har något med socionomyrket att göra, jag har också haft ett stort intresse av inredning och arkitektur.

Här kommer jag erkänna en besatthet jag har: hus och framförallt planlösningar. Jag älskar att sitta på hemnet och kika på hus och lägenheter som är till salu, ju mer udda lösningar desto roligare är det. I dag satt jag i ett väntrum och där hade dom en inredningstidning. Det roligaste i inredningstidningar är när de har med planlösningar så man kan försöka få en bild av huset. Den här gången fastnade jag dock totalt, det gick inte ihop. Bara därför kunde jag inte gå vidare, jag satt och började fråga maken vad han trodde. Han är ju måttligt intresserad men han försökte verkligen att se hur det var tänkt och kom med förslag lite förslag som inte var tillräckliga för att stilla mig dock. (Ja jag är så planlösningstöntig att jag tände upp i väntrummet, letade efter en perfekt vinkling för att ljuset inte skulle reflekteras för mycket och bad maken om hjälp att hålla tidningen så jag kunde ta bilden, ja, nördig eller?)

  • Är det ett fönster eller en garageport från garaget (Den vänstra utstickande kuben, alltså undervåningen)?
  • Om det inte är en garageport utan ett fönster, varför är då inte garageporten utmålad?
  • Om det är en garageport, varför är den så himla smal?
  • Varför är det en dörr placerad ovanför garageporten eller fönstret?
  • Maken pratade om att det kunde vara ett suterränghus men då återgår jag till fönstrets/portens placering i garaget.
  • För att komma till dörren måste man gå genom två förråd det utesluter balkongdörr för det låter helt absurt att sätta en balkong så man går genom två förråd. Då måste det handla om en förrådsdörr och då återgår jag till dörrens placering, på andra våningen.
Är det någon som kan komma med en vettig förklaring till dörrens placering? Jag försökte leta genom bilderna och hoppades på att se bilder tagna utifrån på just denna dörr, bara för att jag skulle kunna få en förklaring. Jag vill verkligen veta hur dom tänkte där. Jag kommer inte kunna sova i natt!

5 kommentarer:

  1. Ingen aning men det ser intressant ut :-)

    SvaraRadera
  2. Eller hur, hoppas jag inte förstör din nattsömn också bara :D

    SvaraRadera
  3. Fattar inte riktigt - ser inte vad det står för text på ritningen. Men min första reflexion är att den vänstra borde vara övervåningen. Står det att det är GARAGE på den vänstra? Det finns ju två dörrar vid sidan om. Skulle isåfall tro att det är en slags balkong som inte är utritad. De brukar vara streckade, så här -----
    Den högra ser ut som en typisk undervåning med förråd. Vilket skulle förklara att det är en dörr ritad i den utskjutande delen. För in/utgång till markplanet.
    Klokare nu? Inte? Sov så gott ändå:-)

    SvaraRadera
  4. Jag tror att garageporten är den som glömts att ritas in. Den bör ju vara på den vä väggen, samma sida som entrén. Den övre våningens hela vä sida är utan fönster och ganska troligt har det sluttande tak och därför är det endast förråd på den sidan. Dörren ut från förrådet har jag ingen aning om vad det kan vara. Känns felritad :-) Jag är också en nörd vad gäller husritningar och älskar inredningstidningar som inkluderar sådana...

    SvaraRadera
  5. Ebba: nu är det jag som inte hänger med. Var är entrén om det är den högra som är undervåningen, den enda dörr som finns där är ju den via förrådet och jag har svårt att tänka mig att man går in i huset via ett förråd.

    Ulrika: ja, precis, kanske att fönstret i garaget och dörren i förrådet skall byta plats. Att det inte finns några fönster på andra våningen skulle ju kunna ha att göra med sluttande tak som du säger.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive