måndag 28 februari 2011

Snubblade över en pub i fredags

I fredags var jag ju ute på krogen med vänner och hamnade på en helt otroligt mysig pub i gamla stan som hette Wirströms pub.

I första anblick tyckte vi det såg ut som en ganska liten pub som var överfull med folk men vi tänkte ändå prova, det kunde ju finnas någon plats längst in. Vi stötte på en trappa ner i underjorden och följde den. Då kom vi ner till en liten underjordisk pub där ett band spelade, där var det också ganska mycket folk och alla pratade engelska. Snart såg vi att det var en liten gång in direkt till höger, så vi följde den.

Där hittade vi ett litet prång med plats för precis två som går att se på bilden, till höger bakom pelaren. När Ingrids sambo skulle komma kändes två platser som ett ganska trångt utrymme så vi bestämde oss för att hitta några andra platser. Det verkade som ett ganska omöjligt uppdrag då det vid det här laget var ganska knökat överallt, men jag gjorde ett försök. Jag hade ju sett en dörr till höger om den undre baren som kanske skulle kunna leda till något bra.

Mycket riktigt, den ledde vidare in i ett nytt utrymme med bord men där var det också fullt men det fanns ännu en dörr efter det rummet som ledde till en hall som ledde vidare in till ännu ett rum och där var det helt tomt. Vi var helt fascinerade över denna härliga pubgrotta och servicen var också helt otroligt bra så jag vill verkligen rekommendera detta ställe till er som ska ut i Gamla stan på galej!

Här har ni hemsidan och alla bilder är lånade därifrån.

2 kommentarer:

  1. Den har jag missat. Kan bero på att jag inte är ute så mycket. Ska försöka hålla den i minnet när det är dags

    SvaraRadera
  2. Har jag totalt missat, ditt ska jag nästa gång. Verkar ju supermysig!

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive