Jag har ju börjat köra på GI-rivstart, vilket påminner mycket om LCHF (low calories high fat). I går åt barnen pizza och då käkade jag bara toppingen och sket i själva botten. Fick då tips om ett pizzabröd LCHD-style som man även kan använda som vanligt bröd. Jag provade det i kväll.
6 ägg
1 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
150g färskost
2 dl riven ost
Sätt ugnen på 175 grader
separera äggvitor från gulor i olika bunkar
Vispa vitorna tillsammans med bakpulvret tills det blir hårt skum.
Vispa gulorna tillsammans med grädden och färskosten tills det blir en jämn smet.
Vänd försiktigt ner ägg-gulsmeten i äggvitesmeten med en slickepott.
Vänd ner den rivna osten. Smeten ska förbli luftig.
Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper
Grädda mitt i ugnen cirka 30 min.
Jag tog dock ut den efter tjugo minuter istället för trettio. Konsistensen är verkligen brödig och den håller ihop jättebra. Det smakar dock inte bröd. Väldigt salt i sin smak. Jag hade inte naturell färskost hemma så den här är gjord med inbakad gräslökssmak, vilket var helt okej.
Först grämde jag mig över att jag inte hade någon god skinka eller kalkon hemma, men så kom jag på att vi hade kassler, och det är ju samma sak som skinka så det fick gå. Jättegoda små mackor med ännu mera färskost på och en tunn skiva kassler. Lite som att äta en omelett med fel konsistens med pålägg, rekommenderar varmt. Gott!
6 ägg
1 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
150g färskost
2 dl riven ost
Sätt ugnen på 175 grader
separera äggvitor från gulor i olika bunkar
Vispa vitorna tillsammans med bakpulvret tills det blir hårt skum.
Vispa gulorna tillsammans med grädden och färskosten tills det blir en jämn smet.
Vänd försiktigt ner ägg-gulsmeten i äggvitesmeten med en slickepott.
Vänd ner den rivna osten. Smeten ska förbli luftig.
Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper
Grädda mitt i ugnen cirka 30 min.
Jag tog dock ut den efter tjugo minuter istället för trettio. Konsistensen är verkligen brödig och den håller ihop jättebra. Det smakar dock inte bröd. Väldigt salt i sin smak. Jag hade inte naturell färskost hemma så den här är gjord med inbakad gräslökssmak, vilket var helt okej.
Först grämde jag mig över att jag inte hade någon god skinka eller kalkon hemma, men så kom jag på att vi hade kassler, och det är ju samma sak som skinka så det fick gå. Jättegoda små mackor med ännu mera färskost på och en tunn skiva kassler. Lite som att äta en omelett med fel konsistens med pålägg, rekommenderar varmt. Gott!
Ser riktigt gott ut... Bra jobbat... KRam
SvaraRaderaVill du veta mer om LCHF så läser jag en blogg där hon ibland lägger ut lite recept. Hon har bland annat ett recept på bröd som verkar vara helt okej. ladydahmer.se
SvaraRaderaHelt underbar blogg, enligt mig. Hon har nog en egen kategori med LCHF har jag för mig så det borde vara lätt att hitta.
KaosJenny: Det var riktigt gott, men, bröd smakade det inte riktigt.
SvaraRaderaLusth: Jaha, håller hon på med sådant, hade jag inte koll på. Jag har lagt inne henne mer i feministfacket, att hon skrev mest om sådana frågor, men hon är väl kanske mångfacetterad :D
Hon är väldigt mångfacetterad vill jag lova. :) Hon är min Gud. Inte för att jag är intresserad utav LCHF egentligen men hon verkar göra god mat.
SvaraRadera