tisdag 18 januari 2011

Storpackens baksida

Förra veckan var dottern hos doktorn och tog glutenprov. Resultatet har inte kommit än men vi har ändå börjat med glutenfri kost för att se om det blir förbättring. Förra veckan köpte maken ny soja i storpack. Idag inhandlade han glutenfria produkter till dottern och snubblade då över en flaska glutenfri soja. Slutsats 1: det finns gluten i soja. Slutsats 2: vi har väldigt mycket onödig soja.

4 kommentarer:

  1. Tänk vad man kan lära sig en massa nytt:-) Både av egnas och andras erfarenheter. Tack för info.//Ebba

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det spännande. Jag talade just med en förälder till en av dotterns kompisar som visst hade erfarenhet och jag fick ännu mer tips och idéer så snart blir vi proffs här :D

    SvaraRadera
  3. Fast som förälder till två glutenbarn vill jag avråda från att ta bort gluten i maten innan provsvaren kommer. Om proverna visar positivt kommer ni att behöva göra en gastroskopi för att säkerställa diagnosen. Och då måste tarmen vara provocerad för att intoleransen ska synas. Så de brukar vilja att man fortsätter äta som vanligt tills diagnosen är ställd. Jobbigt men nödvändigt. Lycka till!

    SvaraRadera
  4. Jo, jag har hört om detta men det var ingen av sjukvårdspersonalen som sa något om det och först tänkte vi vänta men när dottern ännu en kväll i en ordning jag inte kan komma ihåg, klagade över magsmärtor när hon gick och lade sig och kliade sig blodig och grät, så tog vi beslutet att bara prova och ta bort för att se (en mamma som trevar efter alla halmstrån som finns) och första kvällen efter att vi plockade bort var första gången på evigheter som hon inte klagade över magsmärtor. Hennes eksem har redan blivit bättre efter bara fem dagar. Hon är piggare hon är gladare. Med tanke på hur långa vårdköerna är idag vill jag inte bara sitta och vänta i vad som kan bli månader. Jag kommer informera läkarpersonalen, när provsvaret kommer, om att vi har tagit bort gluten så får vi ta det därifrån.

    Hade faktiskt tänkt skriva ett inlägg om det här och med tanke på hur långt det här svaret blev, så är det nog lika bra att jag gör det.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive