tisdag 11 januari 2011

Skål då!

Nu avrundas denna dag i ett väldigt lugnt tempo med lite god dricka att skåla i men risken finns att jag kommer somna i glaset, och då menar jag verkligen som en litet ömtålig bubbla på ytan av min baileys.

Dagen har inte varit så snäll mot mig som man skulle kunna önska. Jag somnade inte förrän efter ett i natt och sedan gick jag upp vid sju. Jag skulle ut och promenera på morgonen för att komma i form men eftersom jag inte tror att form är samma sak som benbrott valde jag att hoppa över detta. Jag hann dock komma ut och känna mig som Bambi några meter på gatan.

Dottern skulle på läkarbesök tio i elva som jag trodde skulle gå på en halvtimme men vi kom inte därifrån förrän efter en timme och då hade hon två emblaplåster på armarna och skulle återvända efter en timme. Jag hade inte ätit någon lunch, hon hade missat lunchen på dagis och skulle uppenbarligen inte hinna komma dit förrän tidigast halv två så det var ju bara att åka hem och få i henne lite mat, innan min pluggkompanjon skulle dyka upp (halv ett).

Maken fick ta över dotterdoktorsbesöken där de tömde henne på massor av blod och jag satte mig och rättade uppsatsen tillsammans med min medskribent. När vi var klara med det var jag så dimmig och trött att jag gjorde allt fel. Förvirrad i köket försökte jag få till någon slags middag och efter middagen somnade jag bredvid barnen framför barnprogrammen. Jag riktigt toksomnade med huvudet bakåt och dreglet hängande i mungipan, osexigt som fan.

Plötsligt väcks jag så där otäckt, så det gör ont i kroppen, sinnet känns som om det åker ner i ett djupt hål riktigt snabbt, utav ett uppfordrande "mamma" som sonen utbrast bredvid mig. Han ville ha den där chokladpuddingen som jag lovat honom före middagen.

På grund av sömnbristen är jag nu helt lost. Jag orkar inte något men jag är inte tillräckligt trött för att gå och lägga mig. Istället sitter jag här nu framför dumburken med gott te och baileys för att fira att kursen är slut och hoppas på att detta ska dra ner rullgardinen för mig så jag kan somna gott om en liten stund. Men jag blickar förväntansfullt framåt med hopp och ett spännande jobb inom en snar framtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive